
Zalm uit de oven
Lees verder na de advertentie
Zalm is misschien wel de meest populaire vissoort van Nederland. Niet verrassend want de vette vis is niet alleen ontzettend lekker maar zit ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen. Maar hoe maak je dit vette visje nou het beste klaar?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten met zalm uit de oven
De meest eenvoudige manier om de vis te bereiden is zalm uit de oven. Deze heerlijke recepten laten zien hoe eenvoudig en gevarieerd zalm uit de oven kan zijn. Van traybakes tot ovenschotel; we delen het allemaal. Welk recept ga jij proberen?

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus
Zalm, krieltjes en asperges zijn een gouden trio. Je tovert ze eenvoudig om tot een gerecht door ze samen in de oven te schuiven. Samen op een bakplaat heb jij er geen omkijken naar.

Sesamzalm met srirachasaus
Niks beter dan een knapperig korstje. Deze krijg je door de zalm te paneren in sesam. De sesamzalm krijgt een authentiek Aziatisch tintje door mirin, de zoete rijstwijn. Eventueel te vervangen door droge sherry.

Zalm met harissa en saffraanboter
Met dit recept maak je een stukje zalm uit de oven waar je U tegen zegt. De harissa en safraan zorgen niet alleen voor een heerlijke smaak maar ook nog eens voor een prachtige kleur. Met dit gerecht maak je indruk!

Zalm en papillotte met gember en paksoi
En papillotte is een methode waarbij je de ingrediënten in pakketjes verpakt en in de oven stoomt, een makkelijke en gezonde bereiding. Giet het vocht na het openmaken vooral niet weg, die zit boordevol smaak.

Fajita’s met zalm en maïs
Weinig gerechten zijn zo makkelijk als een traybake. Serveer met limoenpartjes, verwarmde tortilla’s, avocado en de chilisaus. Laat iedereen aan tafel zijn of haar eigen fajita samenstellen.

Gebakken zalm met parmezaan-broodkorst
Oud brood over? Geef het een tweede leven door er je zalm uit de oven mee te paneren. In combinatie met Parmezaanse kaas is het korstje haast lekkerder dan de zalm zelf.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Zalmfilet met pestokorst
Makkelijk, snel en wie heeft er nou geen zin in een zalmfilet met een krokant pestokorstje? Dit recept laat je zien hoe makkelijk zalm uit de oven kan zijn. En het beste? Het is om je vingers bij af te likken zo lekker.

Boterzachte gekonfijte zalm
Op zoek naar een echte crowdpleaser? Deze zalmfilet met romesco-saus stelt niet teleur! Maak de romesco gerust 1 of 2 dagen van tevoren voor extra gemak tijdens het bereiden.

Gebakken zalmzijde met een knapperige kruidenkorst
Even inpakken & bakken maar! De overheerlijke kruidenkorst is heerlijk in combinatie met lekkere hasselback potatoes. Serveer er een salade bij om het feest compleet te maken.

Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps
Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het als caloriearme maaltijd of met rijst of kant-en-klare noedels.

Gebakken avocado met gerookte zalm en ei
Haal de pit uit een avocado en vul deze met gerookte zalm en ei. Zo makkelijk kan zalm uit de oven zijn. Lekker om met brood in te dippen.

Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping
Wist je dat zalm ontzettend goed combineert met een romige topping? Laat MonChou daar nu het perfecte ingrediënt voor zijn, probeer maar eens uit met dit heerlijke recept!

Ovenschotel met zalm en gegrilde prei
Een goede ovenschotel is ieders beste vriend in de keuken. Het is eenvoudig, snel en altijd lekker. Dit ovengerecht met zalm en gegrilde prei is wat ons betreft een echte winner. Zet die oven dus maar aan.
Meer zalm recepten?
Voor wie nog meer inspiratie kan gebruiken hebben wij een fijn lijstje samengesteld met recepten met zalm: van salade tot stoofschotel.
Ons favoriete zalm uit de oven recept

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus
Eenmaal, andermaal. Jij koopt de marktkoopman leeg van zijn zalm en asperges om deze heerlijke traybake te maken.
Ingrediënten
- 1 kg (kriel)aardappels
- zout en peper
- 400 g groene asperges
- 2 el olijfolie
- 4 zalmfilets (of forel)
De mosterd-dillesaus
- 2 el dijonmosterd
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 2 el wittewijnazijn
- 4 el arachideolie
- 2 el verse dille (+extra, grof gehakt)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de aardappels ca. 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Voeg de asperges toe en kook ca. 2 minuten verder. Giet de aardappels en de asperges af en spoel alleen de asperges af onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.
Meng de aardappels met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappels over een ovenschaal of bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren en bijna gaar zijn. Meng de asperges en de zalm door de aardappels, breng op smaak met zout en peper en bak nog 10-12 minuten verder in de oven tot de zalm gaar is.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de mosterd-dillesaus. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de saus eroverheen. Garneer eventueel met wat extra dille.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Katy Greenwood
Onze tips

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeën

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.