Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Advertentie

Wil je eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is zalm uit de oven altijd een goed idee. Met deze dertien recepten zet jij in een handomdraai een heerlijk stukje zalm op tafel.

Zalm uit de oven

Zalm is misschien wel de meest populaire vissoort van Nederland. Niet verrassend want de vette vis is niet alleen ontzettend lekker maar zit ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen. Maar hoe maak je dit vette visje nou het beste klaar?

De meest eenvoudige manier om de vis te bereiden is zalm uit de oven. Deze heerlijke recepten laten zien hoe eenvoudig en gevarieerd zalm uit de oven kan zijn. Van traybakes tot ovenschotel; we delen het allemaal. Welk recept ga jij proberen?

Voor wie nog meer inspiratie kan gebruiken hebben wij een fijn lijstje samengesteld met recepten met zalm: van salade tot stoofschotel.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Zalm met harissa en saffraanboter

Zalm met harissa en saffraanboter

Met dit recept maak je een stukje zalm uit de oven waar je U tegen zegt. De harissa en safraan zorgen niet alleen voor een heerlijke smaak maar ook nog eens voor een prachtige kleur. Met dit gerecht maak je indruk!

Naar het recept
Zalm en papillotte

Zalm en papillotte met gember en paksoi

En papillotte is een methode waarbij je de ingrediënten in pakketjes verpakt en in de oven stoomt, een makkelijke en gezonde bereiding. Giet het vocht na het openmaken vooral niet weg, die zit boordevol smaak.

Naar het recept
Fajita’s met zalm en maïs

Fajita’s met zalm en maïs

Weinig gerechten zijn zo makkelijk als een traybake. Serveer met limoenpartjes, verwarmde tortilla’s, avocado en de chilisaus. Laat iedereen aan tafel zijn of haar eigen fajita samenstellen.

Naar het recept
FOODIES FAVORIET
lekker door de week sesamzalm

Sesamzalm met srirachasaus

Niks beter dan een knapperig korstje. Deze krijg je door de zalm te paneren in sesam. De sesamzalm krijgt een authentiek Aziatisch tintje door mirin, de zoete rijstwijn. Eventueel te vervangen door droge sherry.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • olijfolie
  • 2 el sesamzaad
  • 1 broccoli (in roosjes)
  • 100 g sugarsnaps
  • 2 paksoi (in kwarten)
  • 2 lente-uitjes (in stukken van 3 cm)
  • 1 tl sesamolie
  • handvol korianderblaadjes (gescheurd)

Voor de saus

  • 4 el sriracha
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el mirin

Bereiding

  1. Wrijf de zalm in met 2 tl olijfolie. Doe het sesamzaad op een bord en rol de zalmfilets erdoorheen tot de zalm goed is bedekt met sesamzaad. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg op een ovenrooster met de huid
    naar beneden.

  2. Verwarm de grill van de oven. Gril de zalm ca. 10 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

  3. Verhit een wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg de broccoli en 50 ml water toe. Zet het deksel op de pan en stoom de broccoli 4-5 minuten tot al het water is verdampt. Voeg 1 el olijfolie toe en bak de broccoli 2-3 minuten tot hij een beetje begint te verkleuren.

  4. Meng voor de saus de sriracha, het limoensap en de mirin. Voeg de saus, de sugarsnaps, de paksoi en de lente-ui toe aan de broccoli in de wok en bak ca. 2 minuten tot de saus wat dikker is geworden. Besprenkel de groenten met de sesamolie.

  5. Serveer de groenten met de zalm en garneer met de verse koriander.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Gebakken zalm met parmezaan-broodkorst

Gebakken zalm met parmezaan-broodkorst

Oud brood over? Geef het een tweede leven door er je zalm uit de oven mee te paneren. In combinatie met Parmezaanse kaas is het korstje haast lekkerder dan de zalm zelf.

Naar het recept
Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Zalm, krieltjes en asperges zijn een gouden trio. Je tovert ze eenvoudig om tot een gerecht door ze samen in de oven te schuiven. Samen op een bakplaat heb jij er geen omkijken naar.

Naar het recept
Zalmfilet met pestokorst

Zalmfilet met pestokorst

Makkelijk, snel en wie heeft er nou geen zin in een zalmfilet met een krokant pestokorstje? Dit recept laat je zien hoe makkelijk zalm uit de oven kan zijn. En het beste? Het is om je vingers bij af te likken zo lekker.

Naar het recept
Boterzachte gekonfijte zalm voor je kerstdiner

Boterzachte gekonfijte zalm

Op zoek naar een echte crowdpleaser? Deze zalmfilet met romesco-saus stelt niet teleur! Maak de romesco gerust 1 of 2 dagen van tevoren voor extra gemak tijdens het bereiden.

Naar het recept
Gebakken zalmzijde met knapperige kruidenkorst

Gebakken zalmzijde met een knapperige kruidenkorst

Even inpakken & bakken maar! De overheerlijke kruidenkorst is heerlijk in combinatie met lekkere hasselback potatoes. Serveer er een salade bij om het feest compleet te maken.

Naar het recept
de snelle bakplaat

Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps

Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het als caloriearme maaltijd of met rijst of kant-en-klare noedels.

Naar het recept
Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Haal de pit uit een avocado en vul deze met gerookte zalm en ei. Zo makkelijk kan zalm uit de oven zijn. Lekker om met brood in te dippen.

Naar het recept
Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

Wist je dat zalm ontzettend goed combineert met een romige topping? Laat MonChou daar nu het perfecte ingrediënt voor zijn, probeer maar eens uit met dit heerlijke recept!

Naar het recept
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Een goede ovenschotel is ieders beste vriend in de keuken. Het is eenvoudig, snel en altijd lekker. Dit ovengerecht met zalm en gegrilde prei is wat ons betreft een echte winner. Zet die oven dus maar aan.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!