Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gebakken zalm met parmezaan-broodkorst

Gebakken zalm met parmezaan-broodkorst

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui erin. Voeg de bevroren spinazie en 3 el water toe en smoor afgedekt ca. 15 minuten. Kook ca. 5 minuten onafgedekt verder zodat het kookwater verdampt.

  2. Verkruimel voor de korst het brood fijn. Pel en snipper de knoflook. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Verhit de boter in een pan. Bak het brood er goudbruin in. Voeg de knoflook en peterselie toe, bak kort mee en neem van het vuur.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C/ hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tomaten en halveer ze. Breng de spinazie met zout, peper en nootmuskaat op smaak. Verdeel met de tomaten over een ovenschaal. Giet de slagroom eroverheen. Dep de zalmfilet eventueel droog en snijd hem in 4 moten. Wrijf in met zout en peper en leg de zalm op de spinazie. Rasp de parmezaan en roer hem door het broodmengsel. Verdeel het mengsel over de zalm en druk licht aan. Bak ca. 20 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree.

Per portie: 650 kcal | 15 g koolhydraten | 43 g eiwit | 44 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)