Gebakken zalm met parmezaan-broodkorst
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui erin. Voeg de bevroren spinazie en 3 el water toe en smoor afgedekt ca. 15 minuten. Kook ca. 5 minuten onafgedekt verder zodat het kookwater verdampt.
Verkruimel voor de korst het brood fijn. Pel en snipper de knoflook. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Verhit de boter in een pan. Bak het brood er goudbruin in. Voeg de knoflook en peterselie toe, bak kort mee en neem van het vuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C/ hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tomaten en halveer ze. Breng de spinazie met zout, peper en nootmuskaat op smaak. Verdeel met de tomaten over een ovenschaal. Giet de slagroom eroverheen. Dep de zalmfilet eventueel droog en snijd hem in 4 moten. Wrijf in met zout en peper en leg de zalm op de spinazie. Rasp de parmezaan en roer hem door het broodmengsel. Verdeel het mengsel over de zalm en druk licht aan. Bak ca. 20 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree.