Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
lekker door de week sesamzalm

Sesamzalm met srirachasaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de saus

Weinig gerechten zijn zo eenvoudig te maken als zalm uit de oven. De sesamzalm krijgt een authentiek Aziatisch tintje door mirin, de zoete rijstwijn. Eventueel te vervangen door droge sherry.

Bereiding

  1. Wrijf de zalm in met 2 tl olijfolie. Doe het sesamzaad op een bord en rol de zalmfilets erdoorheen tot de zalm goed is bedekt met sesamzaad. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg op een ovenrooster met de huid
    naar beneden.

  2. Verwarm de grill van de oven. Gril de zalm ca. 10 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

  3. Verhit een wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg de broccoli en 50 ml water toe. Zet het deksel op de pan en stoom de broccoli 4-5 minuten tot al het water is verdampt. Voeg 1 el olijfolie toe en bak de broccoli 2-3 minuten tot hij een beetje begint te verkleuren.

  4. Meng voor de saus de sriracha, het limoensap en de mirin. Voeg de saus, de sugarsnaps, de paksoi en de lente-ui toe aan de broccoli in de wok en bak ca. 2 minuten tot de saus wat dikker is geworden. Besprenkel de groenten met de sesamolie.

  5. Serveer de groenten met de zalm en garneer met de verse koriander.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (15 stemmen)