Gebakken zalmzijde met een knapperige kruidenkorst
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
25 minuten wachttijd25 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ℃. Bekleed een ovenschaal met een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie (groot genoeg zodat het om de hele vis past).
Dep de zalm droog met keukenpapier en leg het met het vel naar beneden in het midden van de ovenschaal. Bestrooi de vis met zout en peper.
Doe de citroenrasp, daslook, oreganoblaadjes, tijm, Parmezaanse kaas en broodkruim in een keukenmachine en hak het fijn. Bestrijk de bovenkant van de zalm met een dikke laag van dit mengsel.
Vouw het pakket losjes dicht, zodat de korst het papier niet raakt. Bak 10 minuten in de oven. Open het pakket en zet het terug in de oven en bak nog eens 10-15 minuten tot de korst bruin is en de vis gaar.
Haal het uit de oven en laat even staan voor je het serveert met citroenpartjes.