Bereiding

En papillotte is een methode waarbij je de ingrediënten in pakketjes verpakt en in de oven stoomt, een makkelijke en gezonde bereiding! Giet het vocht na het openmaken vooral niet weg, die zit boordevol smaak.

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg elke zalmfilet op een groot stuk bakpapier. Verdeel de stemgember over de zalmfilets en druppel er de gembersiroop en de sojasaus over. Bestrooi met de rode peper en vouw het bakpapier van elke zalmfilet dicht tot een pakketje. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Verhit intussen een scheutje olie in een pan. Fruit er de knoflook en de stevige, witte delen van de paksoi ca. 5 minuten in tot ze zacht zijn. Voeg het groene deel van de paksoi toe en druppel 2 tl sesamolie erover. Bak ca. 2 minuten verder.

3. Maak de pakketjes voorzichtig open, er komt hete stoom uit. Giet de rijst af en verdeel over 2 kommen. Verdeel de paksoi over de rijst en leg er de zalm bovenop. Bedruppel met het vocht uit de pakketjes en met wat extra sesamolie.

Per portie: ca. 661 kcal
42 g eiwit | 34 g vet | 44 g koolhydraten