Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

In samenwerking met MonChou®
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Wist je dat zalm ontzettend goed combineert met een romige topping? Laat een roomkaas als MonChou daar nu het perfecte ingrediënt voor zijn, probeer maar eens uit met dit heerlijke recept!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Wist je dat zalm ontzettend goed combineert met een romige topping? Laat een roomkaas als MonChou daar nu het perfecte ingrediënt voor zijn, probeer maar eens uit met dit heerlijke recept!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Meng de sjalot, ¾ van de dille, de mosterd, het citroensap en 50 g broodkruim door de MonChou. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets op een ingevet bakblik en bestrijk ze royaal met het MonChoumengsel. Strooi nog wat extra broodkruim eroverheen.

  2. Gril de zalm in ca. 10 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gegratineerd is en de zalm gaar is. Zet eventueel de zalm wat lager in de oven als hij nog niet helemaal gaar is en de bovenkant donker begint te kleuren. Bestrooi de zalm met de overige dille en geef er de partjes citroen bij. Lekker met frietjes en salade.

Per portie: 589 kcal | 9 g koolhydraten | 45 g eiwit | 41 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)