Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
wat is MonChou

Wat is MonChou en wat kun je ermee?

In samenwerking met MonChou®
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Je kent MonChou vast van de klassieke MonChoutaart, maar wist je dat je er veel meer mee kunt maken? Met deze verse roomkaas kun je alle kanten op. Vandaag vertellen we je dan ook alles over MonChou. Want wat is MonChou en wat kun je ermee?

Wat is MonChou?

Je kent de pakjes vast uit de supermarkt, en waarschijnlijk heb je ook al weleens een klassieke MonChoutaart geproefd. Maar wat is MonChou eigenlijk? Het is een verse roomkaas die in de meeste supermarkten wordt verkocht. Hoe Frans de naam ook klinkt, MonChou is een Nederlands merk. Het is een zachte en luchtige roomkaas met als basis magere melk en room. Je kunt de roomkaas gebruiken als romige smaakmaker in diverse gerechten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe smaakt MonChou?

De smaak kun je het beste omschrijven als romige, fris en iets kwarkachtig. Doordat de romige structuur is de kaas uitermate geschikt voor diverse cheesecakes of bijvoorbeeld in een pastasaus.

Waar koop je het?

Zowel de stevige MonChou Original in de bekende zilveren verpakking als ook de smeerbare MonChou Zacht & luchtig uit een kuipje zijn bij bijna elke supermarkt verkrijgbaar.

Hoe moet je het bewaren en hoe lang is het houdbaar?

In principe kun je een aangebroken verpakking een aantal dagen bewaren in de koelkast. Kijk en ruik goed voor gebruik, omdat het verse roomkaas is bederft deze vrij snel. Gesloten verpakkingen zijn langer houdbaar in de koelkast, maar kijk altijd op de verpakking voor de uiterste houdbaarheidsdatum.

Wat kun je er allemaal mee?

Naast de stevige frisse MonChou Original heb je ook de smeerbare MonChou Zacht & luchtig uit een kuipje. Houd ze standaard in je koelkast, want je kunt er alle kanten mee op. Zo gebruik je de Original voornamelijk voor koude stevige resultaten; bijvoorbeeld voor een MonChoutaart, brownies of rolletjes gevuld met MonChou. MonChou Zacht & luchtig uit een kuipje is smeerbaar en daarmee geschikt als topping of op brood. Beide zijn geschikt voor zowel warme als koude gerechten, gebruik ook eens een flinke lepel MonChou om een romige pastasaus mee te maken.

Recepten met MonChou:

Zowel zoet als hartig, je kunt alle kanten op met MonChou. Dat bewijzen deze heerlijke recepten wel; van toetjes tot borrelhapjes en van cheesecake tot romige zalm. Natuurlijk verzamelden we de lekkerste recepten voor je:

De ultieme MonChoutaart

MonChoutaart

Natuurlijk mag de klassieke MonChoutaart niet ontbreken, al is deze met een kleine twist. We gebruiken speculooskoekjes voor de bodem en geven met verse munt de taart net wat frisheid.

Naar het recept
Gepofte zoete aardappel met MonChouvulling en spek-boontjesdressing

Gepofte zoete aardappel met MonChouvulling en spek-boontjesdressing

Dit recept voor gepofte zoete aardappel is ideaal als voorgerecht voor een etentje met vrienden. Natuurlijk kun je het ook als hoofdgerecht serveren, zorg dan dat je voldoende maakt voor de grote eters.

Naar het recept
Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

Zalmfilet met romige mosterd-dilletopping

Wist je dat zalm ontzettend goed combineert met een romige topping? Laat MonChou daar nu het perfecte ingrediënt voor zijn, probeer maar eens uit met dit heerlijke recept!

Naar het recept
browniecheesecake-MonChou

Brownies met MonChoutopping, karamel en noten

Deze brownies maakten we speciaal voor de verjaardag van onze collega Yvonne. Met succes, want het bakblik met brownies was binnen een mum van tijd op. Probeer maar eens uit met dit recept!

Naar het recept
Borrelen met MonChou

MonChou-salamirolletjes

Binnen een kwartier heb je dit borrelhapje op de borrelplank liggen voor de eerstvolgende vrijmibo of verjaardag. Probeer ook eens deze mini-loempia’s of crostini’s om de borrelplank nog feestelijker te maken.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!