Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Borrelen met MonChou

Borrelen met MonChou: 3x recepten voor op de borrelplank

In samenwerking met MonChou®
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Als we ergens goed in zijn in Nederland is het wel borrelen. Wat dacht je van de klassieke vrijmibo, een verjaardagsfeestje, de borrelplank op zaterdagavond of een plankje met hapjes om het weekend mee af te sluiten op zondag? Wij maakten drie heerlijke recepten met MonChou voor op de borrelplank.

Borrelen met MonChou

Misschien denk je bij een borrelplank meteen aan bitterballen, augurken in ham en olijven. Niets mis mee natuurlijk, maar vandaag kiezen we om te borrelen met MonChou. Borrelhapjes die onweerstaanbaar lekker zijn en tegelijkertijd net even iets anders zijn dan wat je gewend bent. Met die insteek doken we de keuken in met MonChou. Lang experimenteren was niet nodig, in no-time maakten we een heerlijke MonChoudip, rolletjes salami met MonChou en mini-loempia’s met honing.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

MonChou als blijvertje in de koelkast

Je kent MonChou natuurlijk van de ­MonChoutaart, een oer-Hollandse traditie. Want hoe Frans de naam MonChou ook klinkt, MonChou is alleen in Nederland te koop. Gebruik behalve de stevige frisse MonChou Original ook de smeerbare MonChou Zacht & luchtig uit een kuipje. Houd ze standaard in je koelkast, want je kunt er alle kanten mee op. Van toetjes tot borrelhapjes en van cheesecake tot pastasaus.

Crostini met MonChou-rucoladip

Voor dit recept gebruikten we een kuipje MonChou Zacht & luchtig. Deze roomkaas is ideaal om te verwerken in diverse dips, waaronder deze fijne groene variant. We serveren er verse crostini’s bij zodat je lekker kunt dippen terwijl we borrelen met MonChou. Ook lekker met wat toastjes natuurlijk!

> naar het recept: crostini met MonChou-rucoladip

Crostini met MonChou-rucoladip

MonChou-salamirolletjes

Je kent vast het klassieke opgerolde plakje ham met een augurk erin of in stukken gesneden wraps met zalm en roomkaas. Tijd voor wat variatie. We maakten rolletjes salami gevuld met MonChou Zacht & luchtig. Voor een ware smaakexplosie combineerden we verse basilicum en kappertjes in de vulling. In plakjes gesneden ziet het er ook nog eens feestelijk uit!

> naar het recept: MonChou-salamirolletjes

Borrelen met MonChou

Mini-loempia’s met MonChouvulling en chilisaus

Deze loempia’s zijn onze nieuwe favoriet voor op de borrelplank! Je maakt gemakkelijk een portie mini loempia’s gevuld met verse MonChou en honing. Daarbij serveer je een zoete chilidip om het feestje helemaal compleet te maken.

> naar het recept: mini-loempia’s met MonChouvulling en chilisaus

Mini-loempia’s met MonChouvulling en chilisaus

Win een MonChoutaart van Foodies

Ben je ook zo fan van MonChou? Maak dan nu kans op een versgebakken MonChoutaart van chef Willem, thuisbezorgd door de redactie van Foodies! Bekijk snel de winactie en doe mee.

MonChoutaart

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!