
Borrelen met MonChou
Lees verder na de advertentie
Misschien denk je bij een borrelplank meteen aan bitterballen, augurken in ham en olijven. Niets mis mee natuurlijk, maar vandaag kiezen we om te borrelen met MonChou. Borrelhapjes die onweerstaanbaar lekker zijn en tegelijkertijd net even iets anders zijn dan wat je gewend bent. Met die insteek doken we de keuken in met MonChou. Lang experimenteren was niet nodig, in no-time maakten we een heerlijke MonChoudip, rolletjes salami met MonChou en mini-loempia’s met honing.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
MonChou als blijvertje in de koelkast
Je kent MonChou natuurlijk van de MonChoutaart, een oer-Hollandse traditie. Want hoe Frans de naam MonChou ook klinkt, MonChou is alleen in Nederland te koop. Gebruik behalve de stevige frisse MonChou Original ook de smeerbare MonChou Zacht & luchtig uit een kuipje. Houd ze standaard in je koelkast, want je kunt er alle kanten mee op. Van toetjes tot borrelhapjes en van cheesecake tot pastasaus.
Crostini met MonChou-rucoladip
Voor dit recept gebruikten we een kuipje MonChou Zacht & luchtig. Deze roomkaas is ideaal om te verwerken in diverse dips, waaronder deze fijne groene variant. We serveren er verse crostini’s bij zodat je lekker kunt dippen terwijl we borrelen met MonChou. Ook lekker met wat toastjes natuurlijk!
> naar het recept: crostini met MonChou-rucoladip
MonChou-salamirolletjes
Je kent vast het klassieke opgerolde plakje ham met een augurk erin of in stukken gesneden wraps met zalm en roomkaas. Tijd voor wat variatie. We maakten rolletjes salami gevuld met MonChou Zacht & luchtig. Voor een ware smaakexplosie combineerden we verse basilicum en kappertjes in de vulling. In plakjes gesneden ziet het er ook nog eens feestelijk uit!
> naar het recept: MonChou-salamirolletjes
Mini-loempia’s met MonChouvulling en chilisaus
Deze loempia’s zijn onze nieuwe favoriet voor op de borrelplank! Je maakt gemakkelijk een portie mini loempia’s gevuld met verse MonChou en honing. Daarbij serveer je een zoete chilidip om het feestje helemaal compleet te maken.
> naar het recept: mini-loempia’s met MonChouvulling en chilisaus
Win een MonChoutaart van Foodies
Ben je ook zo fan van MonChou? Maak dan nu kans op een versgebakken MonChoutaart van chef Willem, thuisbezorgd door de redactie van Foodies! Bekijk snel de winactie en doe mee.
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.