
Chocolade: you hate it ánd you love it. Of je nu een stukje afbreekt van je favoriete reep, geniet van een smeuïge bonbon of iets wil vieren met een lekker stuk chocoladetaart, er is altijd wel een gaatje voor chocolade. En wij geven je met deze overheerlijke chocoladetaart recepten nog meer redenen om iets te vieren.
Lees verder na de advertentie
Chocoladetaart
Eigenlijk is er natuurlijk niet altijd een reden nodig om een chocoladetaart te bakken. Of je nu iets te vieren hebt of niet, bakken met chocolade is ook gewoon heel erg leuk. Wij als echte chocoladeliefhebbers delen graag de lekkerste chocoladetaart recepten met je én weten waar je de lekkerste chocolade kunt halen. Bakkers klaar?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Chocoladetaart recepten
Nu is het nog de kunst om een keuze te maken tussen de talloze chocoladetaart recepten. Deze zijn namelijk eindeloos. Hieronder geven we je een aantal van onze favorieten. Smullen maar.

Ultieme double chocolate cake
Zet maar liefst twee pakjes boter en drie chocoladerepen op je boodschappenlijstje, want wij gaan voor de ultieme chocoladetaart! Kies zelf of je ‘m afmaakt met frosting of bijvoorbeeld meringue-botercrème.

Donkere chocoladetaart
Onze ultieme chocoladetaart is toch wel deze donkere chocoladegnachetaart. Laag voor laag genieten van chocoladebiscuit, extra donkere ganache en knapperige chocoladekrullen.

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

Heel-veel-chocoladetaart
Tja, de titel van dit recept zegt eigenlijk wel genoeg. Heel veel chocolade! Maar dat is altijd goed, toch? Om je vingers bij af te likken.

Chocoladetaart met frambozenroom
Deze taart is een beetje zoals de beroemde Victoria spongecake, maar dan nóg beter. De luchtige chocoladecake en de room met friszure frambozen zijn een match made in heaven. Frambozen uit de diepvries werken prima in dit recept. In de zomer kun je natuurlijk ook verse frambozen gebruiken.

Chocolade-sinaasappelcheesecake
Chocolade in combinatie met sinaasappel zie je voornamelijk veel in kleine gebakjes. Dus wij dachten: waarom niet een hele cake ervan maken? Dan kun je extra lang genieten van deze heerlijke smakencombinatie.

No-bake chocolade-sherrytaart
Een succesvol dessert kan niet zonder een flinke lading chocolade, een scheutje alcohol en heel veel room. Deze taart is op en top feestelijk, maar ook snel klaar. En je hebt er geen oven voor nodig!

Chocoladetaart met pindakaramel
Doet deze taart je ergens aan denken? Juist, Snickers! Zowel de taart als de candybar bestaan uit pinda’s, karamel en natuurlijk chocolade. Deze taart moet iedere Snicker-fan maar eens proberen!

Dubbele chocoladetaart met bosvruchten
Zei er iemand dubbel? Yes! Een luchtige bodem én een romige vulling gemaakt van overheerlijke chocolade. Afgetopt met vers fruit. Loopt het water je al in de mond?

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur
Wat is er nóg lekkerder dan een chocoladetaart? Juist, een chocoladetaart met een vleugje hazelnoot. We like! Deze taart is perfect als weekendproject, maar doordeweeks kun je ‘m natuurlijk ook maken. Zet de koffie maar alvast klaar, want wij komen eraan!

Bessen-chocolademoussetaart
Deze taart heeft een heerlijke bodem van chocolade die bedekt is met een laagje jam. Daarop zit weer een flinke laag chocolademousse. Om de taart af te maken komen er nog verse bessen bij, gewoon omdat het kan. Dat wordt gegarandeerd smullen!
Internationale Chocoladedag
Wist je dat wij twee keer per jaar het bestaan van chocolade vieren? 7 juli en 13 september staan in het teken van Wereld Chocolade Dag. Hoe dan ook, zo’n feestdag is natuurlijk gewoon het beste excuus om jezelf bijvoorbeeld op een flinke punt chocoladetaart te trakteren. Zet dus vooral beide dagen in de agenda, want deze wil je niet missen!

Ultieme double chocolate cake
Zet maar liefst twee pakjes boter en drie chocoladerepen op je boodschappenlijstje, want wij gaan voor de ultieme chocoladetaart. Kies zelf of je ‘m afmaakt met frosting of meringue-botercrème.
Voor de cake
Voor de chocoladefrosting*
Voor de Zwitserse meringue-botercrème**
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet twee diepe springvormen ( 20 cm Ø) in met boter en bekleed ze met bakpapier. Smelt voor de cake 85 g boter en de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Zet de kom apart.
Zeef in een andere grote kom de bloem, het roggemeel, het bakpoeder en de baksoda. Roer het zout en de suiker erdoorheen. Doe het cacaopoeder in een mok en giet er al roerend beetje bij beetje de hete koffie bij zodat er geen klontjes ontstaan. Schenk het hete koffiemengsel, de karnemelk, de eieren en de gesmolten chocolade bij het bloemmengsel en klop alles door elkaar tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes 25-30 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cakes voorzichtig uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Kies nu of je voor de chocoladefrosting* of voor de Zwitserse meringue-botercrème** gaat en maak één van de beide recepten.
Leg een cake op een taartplateau en bestrijk met een dikke laag frosting of crème. Leg hier de tweede cake op en verdeel de overige frosting of crème over de bovenkant en de zijkanten van de taart. Snijd de taart in punten en serveer. Bewaar de taart die je overhoudt afgedekt 3-4 dagen in de koelkast.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur, fotografie, styling & foodstyling: Edd Kimber
Onze tips

15x toetjes in een glaasje

3x kwarktaart recepten

15+ de beste recepten voor je date night

5x bakken met Nutella

Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist

Alles wat je wilt weten over vlaai

Column van Zeinab: alles over het bakken van cakes

Dit zijn de geheimen voor de perfecte chocolate chip cookies

Dit is waarom je de papieren verpakking van boter wil bewaren
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.