Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

Dit zijn de lekkerste recepten voor chocoladetaart

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Chocolade: you hate it ánd you love it. Of je nu een stukje afbreekt van je favoriete reep, geniet van een smeuïge bonbon of iets wil vieren met een lekker stuk chocoladetaart, er is altijd wel een gaatje voor chocolade. En wij geven je met deze overheerlijke chocoladetaart recepten nog meer redenen om iets te vieren.

Lees verder na de advertentie

Chocoladetaart

Eigenlijk is er natuurlijk niet altijd een reden nodig om een chocoladetaart te bakken. Of je nu iets te vieren hebt of niet, bakken met chocolade is ook gewoon heel erg leuk. Wij als echte chocoladeliefhebbers delen graag de lekkerste chocoladetaart recepten met je én weten waar je de lekkerste chocolade kunt halen. Bakkers klaar?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Chocoladetaart recepten

Nu is het nog de kunst om een keuze te maken tussen de talloze chocoladetaart recepten. Deze zijn namelijk eindeloos. Hieronder geven we je een aantal van onze favorieten. Smullen maar.

Ultieme double chocolate cake

Ultieme double chocolate cake

Zet maar liefst twee pakjes boter en drie chocoladerepen op je boodschappenlijstje, want wij gaan voor de ultieme chocoladetaart! Kies zelf of je ‘m afmaakt met frosting of bijvoorbeeld meringue-botercrème.

Naar het recept
chocoladetaart

Donkere chocoladetaart

Onze ultieme chocoladetaart is toch wel deze donkere chocoladegnachetaart. Laag voor laag genieten van chocoladebiscuit, extra donkere ganache en knapperige chocoladekrullen.

Naar het recept
Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

Chocoholics, deze is voor jullie! Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.

Naar het recept
Heel-veel-chocoladetaart

Heel-veel-chocoladetaart

Tja, de titel van dit recept zegt eigenlijk wel genoeg. Heel veel chocolade! Maar dat is altijd goed, toch? Om je vingers bij af te likken.

Naar het recept
Chocoladetaart met frambozenroom

Chocoladetaart met frambozenroom

Deze taart is een beetje zoals de beroemde Victoria spongecake, maar dan nóg beter. De luchtige chocoladecake en de room met friszure frambozen zijn een match made in heaven. Frambozen uit de diepvries werken prima in dit recept. In de zomer kun je natuurlijk ook verse frambozen gebruiken.

Naar het recept
Chocolade-sinaasappelcheesecake

Chocolade-sinaasappelcheesecake

Chocolade in combinatie met sinaasappel zie je voornamelijk veel in kleine gebakjes. Dus wij dachten: waarom niet een hele cake ervan maken? Dan kun je extra lang genieten van deze heerlijke smakencombinatie.

Naar het recept
Taart zonder oven: no-bake chocolade-sherrytaart

No-bake chocolade-sherrytaart

Een succesvol dessert kan niet zonder een flinke lading chocolade, een scheutje alcohol en heel veel room. Deze taart is op en top feestelijk, maar ook snel klaar. En je hebt er geen oven voor nodig!

Naar het recept
Chocoladetaart met pindakaramel

Chocoladetaart met pindakaramel

Doet deze taart je ergens aan denken? Juist, Snickers! Zowel de taart als de candybar bestaan uit pinda’s, karamel en natuurlijk chocolade. Deze taart moet iedere Snicker-fan maar eens proberen!

Naar het recept
chocoladetaart

Dubbele chocoladetaart met bosvruchten

Zei er iemand dubbel? Yes! Een luchtige bodem én een romige vulling gemaakt van overheerlijke chocolade. Afgetopt met vers fruit. Loopt het water je al in de mond?

Naar het recept
chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Wat is er nóg lekkerder dan een chocoladetaart? Juist, een chocoladetaart met een vleugje hazelnoot. We like! Deze taart is perfect als weekendproject, maar doordeweeks kun je ‘m natuurlijk ook maken. Zet de koffie maar alvast klaar, want wij komen eraan!

Naar het recept
Cover voor

Bessen-chocolademoussetaart

Deze taart heeft een heerlijke bodem van chocolade die bedekt is met een laagje jam. Daarop zit weer een flinke laag chocolademousse. Om de taart af te maken komen er nog verse bessen bij, gewoon omdat het kan. Dat wordt gegarandeerd smullen!

Naar het recept

Internationale Chocoladedag

Wist je dat wij twee keer per jaar het bestaan van chocolade vieren? 7 juli en 13 september staan in het teken van Wereld Chocolade Dag. Hoe dan ook, zo’n feestdag is natuurlijk gewoon het beste excuus om jezelf bijvoorbeeld op een flinke punt chocoladetaart te trakteren. Zet dus vooral beide dagen in de agenda, want deze wil je niet missen!

Favoriet van willem
Ultieme double chocolate cake

Ultieme double chocolate cake

Zet maar liefst twee pakjes boter en drie chocoladerepen op je boodschappenlijstje, want wij gaan voor de ultieme chocoladetaart. Kies zelf of je ‘m afmaakt met frosting of meringue-botercrème.

Bekijk volledige recept

Voor de cake

85 g + extra boter (in blokjes)
100 g pure chocolade (70% cacaobestanddelen – grof gehakt)
185 g bloem
75 g volkoren roggemeel (bijv. van Smaakt)
1 tl bakpoeder
2 tl baksoda
½ tl zout
275 g lichtbruine basterdsuiker
50 g cacaopoeder
200 ml zwarte koffie (heet)
225 ml karnemelk
2 grote eieren
frosting of botercrème
2 springvormen (20 cm Ø)
bakpapier

Voor de chocoladefrosting*

200 g pure chocolade (60-70% cacaobestanddelen – grof gehakt)
340 g boter (op kamertemperatuur)
150 g poedersuiker
60 g cacaopoeder
5 el zure room

Voor de Zwitserse meringue-botercrème**

200 g pure chocolade (60-70% cacaobestanddelen – grof gehakt)
85 g kristalsuiker
85 g lichtbruine basterdsuiker
120 g eiwitten (van ongeveer 4 grote eieren)
5 el cacaopoeder
350 g boter (in blokjes – op kamertemperatuur)
2 tl vanillepasta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet twee diepe springvormen ( 20 cm Ø) in met boter en bekleed ze met bakpapier. Smelt voor de cake 85 g boter en de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Zet de kom apart.

  2. Zeef in een andere grote kom de bloem, het roggemeel, het bakpoeder en de baksoda. Roer het zout en de suiker erdoorheen. Doe het cacaopoeder in een mok en giet er al roerend beetje bij beetje de hete koffie bij zodat er geen klontjes ontstaan. Schenk het hete koffiemengsel, de karnemelk, de eieren en de gesmolten chocolade bij het bloemmengsel en klop alles door elkaar tot een glad beslag.

  3. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes 25-30 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cakes voorzichtig uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

  4. Kies nu of je voor de chocoladefrosting* of voor de Zwitserse meringue-botercrème** gaat en maak één van de beide recepten.

  5. Leg een cake op een taartplateau en bestrijk met een dikke laag frosting of crème. Leg hier de tweede cake op en verdeel de overige frosting of crème over de bovenkant en de zijkanten van de taart. Snijd de taart in punten en serveer. Bewaar de taart die je overhoudt afgedekt 3-4 dagen in de koelkast.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur, fotografie, styling & foodstyling: Edd Kimber

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!