
Chocoladetaart met hazelnotenlikeur
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verkruimel voor de bodem de koekjes in een keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over een springvorm (20 cm Ø) en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Druk het mengsel aan de randen een beetje omhoog. Houd de lepel eventueel tussendoor onder de hete kraan zodat er geen kruimels aan blijven plakken. Zet de bodem ca. 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
Smelt voor de vulling de melkchocolade en de pure chocolade, de slagroom en de glucosestroop au bain-marie (in een kom boven een pan heet water op het vuur). Roer de likeur erdoorheen en laat afkoelen.
Neem de bodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel eroverheen. Zet de taart terug in de koelkast en laat de chocolade een nacht opstijven.
Neem de volgende dag de taart uit de koelkast en strooi de hazelnoten over de bovenkant en zijkanten. Druk licht aan. Klop voor de crème de slagroom, de poedersuiker en de likeur stijf en
serveer erbij.
- Verkruimel voor de bodem de koekjes in een keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over een springvorm (20 cm Ø) en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Druk het mengsel aan de randen een beetje omhoog. Houd de lepel eventueel tussendoor onder de hete kraan zodat er geen kruimels aan blijven plakken. Zet de bodem ca. 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
- Smelt voor de vulling de melkchocolade en de pure chocolade, de slagroom en de glucosestroop au bain-marie (in een kom boven een pan heet water op het vuur). Roer de likeur erdoorheen en laat afkoelen.
- Neem de bodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel eroverheen. Zet de taart terug in de koelkast en laat de chocolade een nacht opstijven.
- Neem de volgende dag de taart uit de koelkast en strooi de hazelnoten over de bovenkant en zijkanten. Druk licht aan. Klop voor de crème de slagroom, de poedersuiker en de likeur stijf en
serveer erbij.
© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson