Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd

Chocolade en hazelnoot zijn een match made in heaven. Niet voor niets is Nutella zo populair. Ben jij ook zo gek op dit broodbeleg? Dan wordt dit jouw favoriete taart. Om te delen of zelf op te eten... zolang je maar een puntje voor ons bewaart.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Chocolade en hazelnoot zijn een match made in heaven. Niet voor niets is Nutella zo populair. Ben jij ook zo gek op dit broodbeleg? Dan wordt dit jouw favoriete taart. Om te delen of zelf op te eten... zolang je maar een puntje voor ons bewaart.

Bereiding

  1. Verkruimel voor de bodem de koekjes in een keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over een springvorm (20 cm Ø) en strijk met de bolle kant van een lepel  glad. Druk het mengsel aan de randen een beetje omhoog. Houd de lepel eventueel tussendoor onder de hete kraan zodat er geen kruimels aan blijven plakken. Zet de bodem ca. 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.

  2. Smelt voor de vulling de melkchocolade en de pure chocolade, de slagroom en de glucosestroop au bain-marie (in een kom boven een pan heet water op het vuur). Roer de likeur erdoorheen en laat afkoelen.

  3. Neem de bodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel eroverheen. Zet de taart terug in de koelkast en laat de chocolade een nacht opstijven.

  4. Neem de volgende dag de taart uit de koelkast  en strooi de hazelnoten over de bovenkant en zijkanten. Druk licht aan. Klop voor de crème de slagroom, de poedersuiker en de likeur stijf en
    serveer erbij.

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (9 stemmen)
  1. Verkruimel voor de bodem de koekjes in een keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over een springvorm (20 cm Ø) en strijk met de bolle kant van een lepel  glad. Druk het mengsel aan de randen een beetje omhoog. Houd de lepel eventueel tussendoor onder de hete kraan zodat er geen kruimels aan blijven plakken. Zet de bodem ca. 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
  2. Smelt voor de vulling de melkchocolade en de pure chocolade, de slagroom en de glucosestroop au bain-marie (in een kom boven een pan heet water op het vuur). Roer de likeur erdoorheen en laat afkoelen.
  3. Neem de bodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel eroverheen. Zet de taart terug in de koelkast en laat de chocolade een nacht opstijven.
  4. Neem de volgende dag de taart uit de koelkast  en strooi de hazelnoten over de bovenkant en zijkanten. Druk licht aan. Klop voor de crème de slagroom, de poedersuiker en de likeur stijf en
    serveer erbij.

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson