Advertentie
Verpakking van boter
Haast iedereen heeft wel een pakje boter in de koelkast liggen. Om vlees in te braden of taarten mee te bakken. Zodra je het laatste beetje boter opmaakt, gooi je de papieren verpakking waarschijnlijk weg. Zonde! Want deze wikkel is hartstikke handig. In dit artikel vertellen je waarom je de papieren verpakking van boter voortaan wil bewaren. Je zult verstelt staan hoe handig dit eenvoudige stukje papier eigenlijk is.
Wil je ook iedere week gratis tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Papieren verpakking van boter bewaren
Het klinkt misschien wat gek om een ‘lege’ verpakking te bewaren, maar probeer het eens. Het bewaren van de papieren verpakking van boter heeft namelijk een groot voordeel. Want je kunt er heel eenvoudig bakvormen mee invetten. Het papiertje zorgt voor een gelijkmatige verdeling én voorkomt dat de boter aan je handen blijft plakken. Daarbij geef je de papieren wikkel, die je anders zou weggooien, zo een tweede leven. Bewaren is simpel. Zodra je het laatste beetje boter hebt opgemaakt, vouw je de wikkel op en leg je deze in de koelkast. Daarna kun je het er op elk moment bij pakken, bijvoorbeeld bij het maken van deze heerlijke baksels:
De ultieme MonChoutaart
Op zoek naar de allerlekkerste MonChoutaart ooit? Probeer dan eens dit heerlijke recept! Extra makkelijk wanneer je de boter-truc probeert!
> naar het recept: MonChoutaart
Chocoladecake
Er zijn weinig mensen die een goede chocoladecake kunnen weerstaan. Zeker niet wanneer je dit heerlijke recept maakt. Bij deze cake ontdek je laag na laag verschillende chocoladesmaken, wat wil je nog meer?
> naar het recept: chocoladecake
Appeltaart met banketbakkersroom
Er is weinig wat banketbakkersroom niet lekkerder maakt. Zo ook deze klassieke appeltaart. De banketbakkersroom maakt de appeltaart onweerstaanbaar romig. Je wil nooit meer zonder.
> naar het recept: appeltaart met banketbakkersroom
Lees ook: Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.