Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
boter

Dit is waarom je de papieren verpakking van boter wil bewaren

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen je waarom je nooit de papieren verpakking van boter moet weggooien.

Verpakking van boter

Haast iedereen heeft wel een pakje boter in de koelkast liggen. Om vlees in te braden of taarten mee te bakken. Zodra je het laatste beetje boter opmaakt, gooi je de papieren verpakking waarschijnlijk weg. Zonde! Want deze wikkel is hartstikke handig. In dit artikel vertellen je waarom je de papieren verpakking van boter voortaan wil bewaren. Je zult verstelt staan hoe handig dit eenvoudige stukje papier eigenlijk is.

Wil je ook iedere week gratis tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Papieren verpakking van boter bewaren

Het klinkt misschien wat gek om een ‘lege’ verpakking te bewaren, maar probeer het eens. Het bewaren van de papieren verpakking van boter heeft namelijk een groot voordeel. Want je kunt er heel eenvoudig bakvormen mee invetten. Het papiertje zorgt voor een gelijkmatige verdeling én voorkomt dat de boter aan je handen blijft plakken. Daarbij geef je de papieren wikkel, die je anders zou weggooien, zo een tweede leven. Bewaren is simpel. Zodra je het laatste beetje boter hebt opgemaakt, vouw je de wikkel op en leg je deze in de koelkast. Daarna kun je het er op elk moment bij pakken, bijvoorbeeld bij het maken van deze heerlijke baksels:

De ultieme MonChoutaart

Op zoek naar de allerlekkerste MonChoutaart ooit? Probeer dan eens dit heerlijke recept! Extra makkelijk wanneer je de boter-truc probeert!

> naar het recept: MonChoutaart

De ultieme MonChoutaart

Chocoladecake

Er zijn weinig mensen die een goede chocoladecake kunnen weerstaan. Zeker niet wanneer je dit heerlijke recept maakt. Bij deze cake ontdek je laag na laag verschillende chocoladesmaken, wat wil je nog meer?

> naar het recept: chocoladecake

Keuken van Sou: chocoladecake

Appeltaart met banketbakkersroom

Er is weinig wat banketbakkersroom niet lekkerder maakt. Zo ook deze klassieke appeltaart. De banketbakkersroom maakt de appeltaart onweerstaanbaar romig. Je wil nooit meer zonder.

> naar het recept: appeltaart met banketbakkersroom

Appeltaart met banketbakkersroom

Lees ook: Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!