Chocoladecake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet 3 ronde bakvormen van ca. 20 centimeter in met boter en strooi er wat cacaopoeder overheen zodat de cakes niet in de vorm blijven kleven.
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, het cacaopoeder, de kristal- en de vanil- lesuiker in een ruime kom. Meng met een garde.
Doe de koffie, de karnemelk, de eieren en de zonnebloemolie in een andere kom. Meng met een garde. Je zal de karnemelk helemaal niet proeven in de cake.
Voeg de inhoud van de kommen samen. Meng tot een mooi en glad beslag.
Verdeel het beslag over de 3 bakvormen. Weeg het beslag eventueel af om zeker te zijn dat het gelijk verdeeld is. Bak de cakes tegelijk in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cakes er daarna voor- zichtig uit en laat ze volledig afkoelen.