Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Keuken van Sou: chocoladecake

Chocoladecake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

De chocoladecake

De chocoladeganache

Soumia: "Deze chocoladecake is de heavyweight chocokampioen binnen de UFC (Ultimate Fabulous Chocolatecake). Laag na laag ontdek je verschillende chocoladesmaken en -structuren. Ga net als Christopher Chocolombus op chocolade-ontdekkingsreis!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet 3 ronde bakvormen van ca. 20 centimeter in met boter en strooi er wat cacaopoeder overheen zodat de cakes niet in de vorm blijven kleven.

  2. Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, het cacaopoeder, de kristal- en de vanil- lesuiker in een ruime kom. Meng met een garde.

  3. Doe de koffie, de karnemelk, de eieren en de zonnebloemolie in een andere kom. Meng met een garde. Je zal de karnemelk helemaal niet proeven in de cake.

  4. Voeg de inhoud van de kommen samen. Meng tot een mooi en glad beslag.

  5. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen. Weeg het beslag eventueel af om zeker te zijn dat het gelijk verdeeld is. Bak de cakes tegelijk in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

  6. Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cakes er daarna voor- zichtig uit en laat ze volledig afkoelen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Keuken van Sou

€ 26,99
Keuken van Sou