Advertentie
Boter smeerbaar maken
Wil jij harde boter snel smeerbaar maken? Dan zet je het toch gewoon even in de magnetron, zal je vast denken. Helaas is dat onverstandig. De buitenste laag van de boter smelt in de magnetron ironisch genoeg “te snel” voor de kern. Het resultaat? Een zachte buitenkant en een harde binnenkant. Je zult al snel zien dat er een blok boter in een plasje boter gaat drijven.
Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Boter raspen
Maar hoe maak je dan boter snel smeerbaar? Door het te raspen! Het lijkt misschien wat vreemd, maar het is eigenlijk heel logisch. Wanneer je de boter met een kaasrasp te lijf gaat, ontstaan er kleine sliertjes die samen een luchtig smeerbaar geheel vormen. Daarnaast creëert de wrijving van de boter tegen de rasp warmte waardoor je tafelgenoten vervolgens gewoon een mes kunnen gebruiken.
Recepten met boter
Is je boter goed smeerbaar? Pak het mes erbij en smeer een likje op je (zelfgebakken) boterham of gebruik het bij één van onderstaande heerlijke recepten!
Zuurdesemtoast
Een likje boter is van zichzelf al ontzettend smaakvol. De boter wordt nog lekkerder wanneer je er wat kruiden en zeewier aan toevoegt. Probeer maar!
> naar het recept: zuurdesemtoast met roze oesterzwammen en zeewierboter
Gegrilde entrecote met rozemarijnboter
Roomboter en biefstuk zijn een gouden combinatie. Geef deze klassieke combinatie eens een verrassende twist door rozemarijnboter te maken.
> naar het recept: gegrilde entrecote met rozemarijnboter
Oma’s boterkoek
Stiekem hoeft de boter voor dit recept niet echt zacht te zijn. Toch wilden we je deze klassieker niet onthouden. Want dit gebakje is toch de ultieme ode aan boter?
> naar het recept: oma’s boterkoek
Lees ook:
In de spotlight: boter
4x kruidenboter maar dan anders
Bakken & braden: dit zijn de verschillende soorten vet
Onze tips
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Spinazie opnieuw opwarmen: goed of gevaarlijk?
Column van Raghenie: de Surinaams-Chinese keuken
Slowcooker tips: zo maak je jouw gerechten nóg lekkerder
Pompoen uithollen en snijden voor Halloween: zo doe je dat
Wat zijn crumpets en hoe kun je ze zelf maken?
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Zelf kippenbouillon maken: zo doe je dat
Tomatensaus maken: de beste tips en recepten
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.