Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Entrecote met beurre café de Paris

Entrecote met beurre café de Paris

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Het maken van deze kruidenboter is écht de moeite waard. Het originele recept stamt uit 1930 en is van Monsieur Boubier, de schoonvader van ‘Freddy’ Dumont. Meneer Dumont was de oprichter van het beroemde Café de Paris in Génève. De boter staat daar nog steeds op het menu.

Bereiding

  1. Meng voor de café de Paris boter alle ingrediënten behalve de boter goed door elkaar. Dek af en laat 24 uur staan op kamertemperatuur. Doe het mengsel de volgende dag in een keukenmachine en draai fijn. Meng met de zachte boter. Spreid de boter
    langwerpig uit op een stuk bakpapier. Rol op tot een strakke worst en leg in de koelkast om op te stijven.

  2. Laat het vlees voor het bakken ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een bakpan tot de boter net begint te kleuren. Dep het vlees goed droog. Bak de entrecotes op hoog vuur ca. 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur en houd 50°C aan voor medium. Bak langer of korter naar wens. Neem het vlees uit de pan en bestrooi met zout en peper. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 3 minuten rusten.

  3. Snijd intussen plakken van de rol boter af. Laat de plakken boter smelten op het vlees en serveer direct. Lekker met krokant gebakken aardappeltjes.

Per portie: 811 kcal | 5 g koolhydraten | 37 g eiwit | 70 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)