Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Walnoot-karamel-boterkoek

3x boterkoek bakken: dit zijn de lekkerste recepten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete boterkoek recepten bij elkaar. Ga jij boterkoek bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Boterkoek bakken

Als je aan klassieke Hollandse baksels denkt, denk je waarschijnlijk al gauw aan stroopwafels, appeltaart en ook boterkoek. Deze laatste heb je in een handomdraai zelf gemaakt. Knapperig van buiten, maar tegelijkertijd boterzacht en romig van binnen. Gebruik de lekkerste boter die je kunt vinden en breng de boterkoek op smaak met een vleugje vanille of ook citroen. Of varieer met bijvoorbeeld sinaasappel, kardemom of noten. De lekkerste recepten om zelf boterkoek te bakken vind je hier bij elkaar!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor boterkoek bakken

Met deze drie recepten wordt boterkoek bakken een fluitje van een cent, maar zonder in te leveren op smaak! Voor welke ga jij?

Oma’s boterkoek

Deze luxe boterkoek is gevuld met amandelspijs en maak je af met een romige vanilletopping. Zó lekker dat je (bijna) nooit meer anders wilt, beloofd!

> naar het recept: oma’s boterkoek 

oma's boterkoek

Luchtige karnemelkboterkoek met anijs

Nóg een leuke variatie: boterkoek met karnemelk en anijs. Een heerlijke frisse tegenhanger van de romige botersmaak, daarnaast is het recept ook nog eens zo gemaakt.

> naar het recept: luchtige karnemelkboterkoek met anijs

boterkoek

Walnoot-karamelboterkoek

De gecondenseerde melk geeft deze boterkoek een lekkere fudgy karamelsmaak. Heb je geen walnoten in huis? Geen probleem! Je kunt ze prima vervangen door andere noten die je wel in de voorraadkast hebt liggen bijvoorbeeld. Rooster ze even voor je ze in de koek verwerkt, dan krijgen ze ook nog eens extra veel smaak.

> naar het recept: walnoot-karamelboterkoek

Walnoot-karamel-boterkoek

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!