Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
boterkoek

Luchtige karnemelkboterkoek met anijs

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Ontdek de volle smaak van het platteland en maak je eigen boterkoek van karnemelk met anijs.

Bereiding

  1. Meng 250 g zachte boter met het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de karnemelk, het ei, een snufje zout en het anijszaad tot een glad deeg. Schep het deeg in een ingevette taartvorm en strijk het glad. Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk het beslag ermee. Laat ca. 15 minuten rusten. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).

  2. Bak de boterkoek ca. 25 minuten in de oven, tot de bovenkant bruin kleurt. Laat de boterkoek helemaal afkoelen en stort hem uit de vorm.

Per portie: 207 kcal | 23 g koolhydraten | 2 g eiwit | 11 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)