Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng 175 g van het amandelspijs met de roomboter, het ei en de basterdsuiker.
  3. Kneed er het zout, het bakpoeder en de gezeefde bloem door en kneed tot een flexibel deeg.
  4. Vet een ovenschaal licht in met roomboter. Verdeel de helft van het deeg over de ovenschaal, rol het resterende amandelspijs uit met een deegroller en leg op het deeg. Leg het andere deel van het deeg erbovenop en bestrijk met de eidooier.
  5. Zet de boterkoek 15 minuten in de oven, verhoog de temperatuur naar 180 graden en bak nog eens 10 minuten tot de boterkoek goudbruin is.
  6. Klop voor de vanilletopping de roomboter los met de vanillesuiker, het merg van de vanillestokjes en de roomkaas. Smeer het op de afgekoelde boterkoek en garneer dit met de mandarijnpartjes.
Ruige kost

Meer gerechten zoals deze?

Ruige kost
€25,00