Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zuurdesemtoast met roze oesterzwammen en zeewierboter

Zuurdesemtoast met roze oesterzwammen en zeewierboter

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Extra nodig

Sanne Vogel: "Paddenstoelen en zeewier zijn onmisbaar in de plantaardige keuken. Ze zitten vol voedingsstoffen en zijn beide lokaal en duurzaam te produceren en ook niet onbelangrijk: ze zijn onwijs lekker. Paddenstoelenexpert Natascha Rothengatter noemt paddenstoelen het eten van de toekomst. En zeewier wordt ook wel het groene goud genoemd."

Bereiding

  1. Zet de zeesla ruim onder koud water en laat voor ongeveer 3 minuten weken zodat het zout los kan laten (kijk voor verdere instructie op de verpakking). Giet af en spoel af in een vergiet. Knijp de zeesla goed uit en dep droog met een schone theedoek. Hak de zeesla en de gepofte knoflook fijn. Meng ze samen met de citroenzest, het citroensap, wat peper en zout en de plantaardige roomboter in de keukenmachine fijn. Laat de zeewierboter 30 minuten in de koelkast opstijven.

  2. Bestrijk de sneden zuurdesembrood met olijfolie en bak op halfhoog vuur in een koekenpan tot ze krokant en goudbruin zijn.

  3. Verhit in een andere pan de extra eetlepel plantaardige boter en voeg een beetje olijfolie toe. Bak hierin de roze oesterzwammen met een snuf peper en zeezout tot ze goudbruin zijn. Besmeer de knapperige toast met de zeewierboter en beleg met de oesterzwammen.

Fotografie: Jakob van Vliet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

De vier seizoenen van Vogel

€ 31,99
cover de vier seizoenen van vogel