Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
chocoladetaart

Dubbele chocoladetaart met bosvruchten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet 2 springvormen (15 cm Ø) in met boter en bestuif met cacao. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng intussen de bloem, 30 g cacao, het bakpoeder, de baking soda en het zout. Houd apart.

  2. Klop de basterdsuiker met 100 g boter luchtig. Voeg het ei, de eidooier, het vanille-extract en de gesmolten chocolade toe. Klop tot een egaal mengsel. Klop afwisselend portiegewijs het bloemmengsel en de melk door het chocolademengsel.

  3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen. Strijk de bovenkant glad. Bak 20-25 minuten in de oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de taart komt. Neem uit de oven en laat kort afkoelen in de vorm. Neem de taarten uit de vorm en laat ze helemaal afkoelen.

  4. Klop voor de vulling de mascarpone, de cacao en de poedersuiker door elkaar. Roer de slagroom erdoorheen tot de vulling de gewenste dikte heeft. Verdeel de helft van de mascarponevulling over 1 taart. Verdeel er de helft van de bosvruchten overheen. Plaats er voorzichtig de andere taart er bovenop en herhaal de vulling- en fruitlaag. Bestuif met poedersuiker.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)