Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Hoofdgerechten voor kerst

Ben jij nog op zoek naar het spektakelstuk om je gasten deze kerst mee te verrassen? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega, met deze zeven heerlijke hoofdgerechten voor kerst heb je gegarandeerd succes. Welk gerecht ga jij maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Kerstkalkoen – hoofdgerecht voor kerst

We trappen het lijstje met hoofdgerechten voor kerst af met een echte klassieker: de kerstkalkoen. Bij Yvonne thuis gaat er geen kerst voorbij zonder kalkoen. En wij snappen goed waarom. Een hele kalkoen staat niet alleen heel feestelijk op tafel maar smaakt ook nog eens erg lekker.

> naar het recept: kerstkalkoen

kerst kalkoen

2. Gevulde varkensrollade

Deze verrukkelijke varkensrollade maak je gemakkelijk zelf. Tip van ons: vraag je slager om het vlees zo te snijden dat je het direct kan vullen en oprollen, easy does it. Je vult ‘m met pompoen, salie en tamme kastanjes. Tamme kastanjes raap je zelf of koop je in toko’s. Kun je ze niet vinden? Je kunt ze eventueel vervangen door pecannoten of walnoten.

> naar het recept: gevulde varkensrollade

gevulde varkensrollade met pompoen, salie en tamme kastanje kerst hoofdgerechten

3. Reemedaillons met pastinaakcrème en tijmjus

Kerst is de tijd om uit te pakken. Geniet dus vooral van speciale ingrediënten zoals wild. Dit gerecht met reemedaillons is perfect voor tijdens de feestdagen. Ree is delicaat vlees met een echte wildsmaak. Om het vlees tegen uitdrogen te beschermen wikkelen we een plakje spek om het vlees, dit heet barderen. Het voegt ook wat zout toe dus let op dat je niet teveel zout op het vlees doet.

> naar het recept: reemedaillons met pastikaancrème en tijmjus

Reemedaillons met pastinaakcrème en tijmjus

Nog meer hoofdgerechten voor kerst:

4. Kerstkrans met pompoen en ricotta

Wat staat er mooier op tafel dan een feestelijke kerstkrans? Dit recept met pompoen en ricotta is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Laat iedereen lekker een stukje pakken, maar houd stiekem wel wat extra over voor jezelf. Van deze smaken zal iedereen onder de indruk zijn.

> naar het recept: kerstkrans met pompoen en ricotta

Pompoen ricotta krans kerst hoofdgerechten

5. Boterzachte gekonfijte zalm – hoofdgerecht voor kerst

Op zoek naar een echte crowdpleaser voor je kerstdiner? Deze zalmfilet met romesco-saus stelt niet teleur! Maak de romesco gerust 1 of 2 dagen vantevoren voor extra gemak tijdens de kerstdagen.

> naar het recept: boterzachte gekonfijte zalm

Boterzachte gekonfijte zalm voor je kerstdiner kerst hoofdgerechten

6. Easy kerstkip met look

Je gasten zullen denken dat je uren in de keuken hebt gestaan als je deze kerstkip op tafel zet. Niets is minder waar. Je maakt de kerstkip gemakkelijk met een slowcooker. Heb jij deze niet in huis? Niet getreurd! Je kan nog steeds gemakkelijk een kerstkip op tafel zetten. Martina geeft je tips.

> naar het recept: easy kerstkip met look

7. Beet Wellington

Geen Beef Wellington, maar een Beet Wellington. Wij maakten een vegetarische variant van de klassieker. Wil je de Beet Wellington van tevoren maken? Bereid ‘m dan in z’n geheel en bak hem alvast af. Verwarm hem in de oven als je gasten er zijn.

> naar het recept: Beet Wellington

kerst hoofdgerechten

Lees ook: