Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
weekmenu Varkenshaas met salie en spek

Varkenshaas met salie en spek

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Door je stukje varkenshaas met spek te bakken, droogt het vlees niet uit en blijft het lekker vet. Probeer maar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Door je stukje varkenshaas met spek te bakken, droogt het vlees niet uit en blijft het lekker vet. Probeer maar!

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke stukken. Leg op ieder plakje ontbijtspek 2 blaadjes salie. Leg er de varkenshaasmedaillons op, breng op smaak met zout en peper. Rol op en bak in 10-15 minuten rondom bruin in 1 el olie.

  2. Maak de spruitjes schoon. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de spruitjes 8-10 minuten. Spoel af en laat droogstomen.

  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in 1 el olie. Voeg de spruitjes toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met het vlees.

Per portie: 359 kcal | 5 g koolhydraten | 35 g eiwit | 20 g vet

Foto’s: Stephan van Raay 

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)