Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
weekmenu Varkenshaas met salie en spek

Varkenshaas met salie en spek

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Door je stukje varkenshaas met spek te bakken, droogt het vlees niet uit en blijft het lekker vet. Probeer maar!

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke stukken. Leg op ieder plakje ontbijtspek 2 blaadjes salie. Leg er de varkenshaasmedaillons op, breng op smaak met zout en peper. Rol op en bak in 10-15 minuten rondom bruin in 1 el olie.

  2. Maak de spruitjes schoon. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de spruitjes 8-10 minuten. Spoel af en laat droogstomen.

  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in 1 el olie. Voeg de spruitjes toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met het vlees.

Per portie: 359 kcal | 5 g koolhydraten | 35 g eiwit | 20 g vet

Foto’s: Stephan van Raay 

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)