Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en zet opzij. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hol de pompoenhelften uit om ze te kunnen vullen, maar zorg dat je ca. 2 cm vruchtvlees overhoudt tot de rand. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees fijn. Verhit de boter in een ruime bakpan en bak er het pompoenvruchtvlees met de prei en een snufje zout in ca. 15 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut.
  2. Roer het broodkruim erdoorheen en verhit kort mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer de  parelgerst, de blauwe kaas, de peterselie en het citroensap erdoorheen.
  3. Bestrooi de pompoen aan de binnenkant met zout en peper. Vul één helft tot aan de rand met de vulling. Leg de andere helft erbovenop. De overige vulling kun je later in de pan opnieuw verhitten en er in een kommetje bij serveren. Bind de pompoen vast met keukentouw. Leg de pompoen in een ovenschaal en verstevig hem met wat opgevouwen folie zodat de pompoen niet om kan rollen. Bak 1 uur en 30 minuten – 1 uur en 45 minuten in de oven tot de pompoen zacht maar nog stevig is.
  4. Leg de pompoen op een snijplank en snijd in dikke plakken. Serveer met de overige vulling. Lekker met cranberrysaus en gestoomde groene groenten zoals spruitjes of broccoli.

Per portie: ca. 446 kcal
12 g eiwit | 25 g vet | 40 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Esther Clark