Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gevulde pompoen met prei en blauwe kaas

Gevulde pompoen met prei en blauwe kaas

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Doordat je de pompoen in zijn geheel vult, is dit vegetarische hoofdgerecht een echte eyecatcher op tafel. Leg de pompoen op een grote plank en snijd hem pas aan tafel in plakken, zodat het spektakel compleet is. Met de vulling kun je naar  wens variëren. Gebruik in plaats van parelgerst gekookte quinoa, bulgur of rijst. Of voeg eens zongedroogde tomaatjes toe en vervang de blauwe kaas door feta.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en zet opzij. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hol de pompoenhelften uit om ze te kunnen vullen, maar zorg dat je ca. 2 cm vruchtvlees overhoudt tot de rand. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees fijn. Verhit de boter in een ruime bakpan en bak er het pompoenvruchtvlees met de prei en een snufje zout in ca. 15 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut.

  2. Roer het broodkruim erdoorheen en verhit kort mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer de  parelgerst, de blauwe kaas, de peterselie en het citroensap erdoorheen.

  3. Bestrooi de pompoen aan de binnenkant met zout en peper. Vul één helft tot aan de rand met de vulling. Leg de andere helft erbovenop. De overige vulling kun je later in de pan opnieuw verhitten en er in een kommetje bij serveren. Bind de pompoen vast met keukentouw. Leg de pompoen in een ovenschaal en verstevig hem met wat opgevouwen folie zodat de pompoen niet om kan rollen. Bak 1 uur en 30 minuten – 1 uur en 45 minuten in de oven tot de pompoen zacht maar nog stevig is.

  4. Leg de pompoen op een snijplank en snijd in dikke plakken. Serveer met de overige vulling. Lekker met cranberrysaus en gestoomde groene groenten zoals spruitjes of broccoli.

Per portie: 446 kcal | 40 g koolhydraten | 12 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)