Bereiding

1. Voor we beginnen met het maken van dit kerstkrans recept, verwarmen we de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de pompoen met de helft van de salie, 2 el olijfolie en ruim zout en peper. Verdeel de pompoen over een bakplaat en bak 30-40 minuten in de oven tot hij zacht is en goudbruin kleurt aan de randen. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen. Meng de ricotta, de overige salie, de nootmuskaat, de knoflook en 75 g parmezaan in een kom en breng op smaak met zout en peper.

2. Rol het croissantdeeg uit op je werkblad en snijd het deeg bij de stippelranden in stukken, zodat je 12 langwerpige driehoeken hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de driehoeken dakpansgewijs in een stervormige cirkel met de lange punten naar de buitenkant gericht op de bakplaat.

3. Verdeel de pompoen over de cirkel op de stukken waar het deeg overlapt. Verdeel het ricottamengsel eroverheen. Vouw de deegpunten naar binnen over de pompoenvulling en vouw ze onder het deeg vast.

4. Verdeel 2 el parmezaan over de krans en bak hem in 30-35 minuten in de oven goudbruin.

Per portie: ca. 392 kcal
12 g eiwit | 24 g vet | 31 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Anna Glover Foto’s: Sam Stowell Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Sarah Cook