
Gegrilde dorade
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Dit jaar delen we maandelijks in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Ditmaal een gegrilde dorade.
Lees verder onder de advertentie
Dit jaar delen we maandelijks in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Ditmaal een gegrilde dorade.
Je kunt dit gerecht ook met zeebaars maken.
Als het vlees gemakkelijk loslaat van de graat is het gaar. Blijft het nog vastzitten zodra je er met een mesje er overheen gaat? Dan is het nog niet gaar.
In plaats van salsa verde kun je ook pesto gebruiken of een andere kruidenolie die je lekker vindt.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd beide platte zijden van de vis drie keer in, maar niet helemaal door.
Verhit olie in een koekenpan en bak de dorade aan beide zijden ca. 5 minuten. Leg de vis in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bak de vis nog ca. 10 minuten in de oven.
Verwijder het houtige uiteinde van de asperges, ca. 2 cm. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de asperges in ca. 5 minuten gaar. Draai af en toe om. Halveer de citroen en bak op de snijzijde even mee. Breng de asperges op smaak met zout.
Serveer de dorade met de asperges op een mooi bord. Besprenkel met salsa verde en serveer met de citroen.