Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gegrilde dorade

Gegrilde dorade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Visexpert Fleur de Visscher, van The Seafood Bar in Amsterdam, geeft tips hoe je dorade het beste kunt bereiden. Zo kan het recept voor de klassieker haast niet mislukken!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Visexpert Fleur de Visscher, van The Seafood Bar in Amsterdam, geeft tips hoe je dorade het beste kunt bereiden. Zo kan het recept voor de klassieker haast niet mislukken!
Tips van de visexpert
  • Je kunt dit gerecht ook met zeebaars maken.
  • Als het vlees gemakkelijk loslaat van de graat is het gaar. Blijft het nog vastzitten zodra je er met een mesje er overheen gaat? Dan is het nog niet gaar.
  • In plaats van salsa verde kun je ook pesto gebruiken of een andere kruidenolie die je lekker vindt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).  Snijd beide platte zijden van de dorade drie keer in, maar niet helemaal door.

  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de dorade aan beide zijden ca. 5 minuten. Leg de vis in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en bak de vis nog ca. 10 minuten in de oven.

  3. Verwijder het houtige uiteinde van de asperges, ca. 2 cm. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de asperges in ca. 5 minuten gaar. Draai af en toe om. Halveer de citroen en bak op de snijzijde even mee. Breng de asperges op smaak met zout.

  4. Serveer de dorade met de asperges op een mooi bord. Besprenkel met salsa verde en serveer met de citroen.

Per portie: 317 kcal | 5 g koolhydraten | 42 g eiwit | 14 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Zelfgemaakte salsa verde
Snijd 1 jalapeñopeper, 1 groene paprika, ½ bosje peterselie, 1 bosje koriander, 1 teen knoflook en 1 sjalotje (gesnipperd) fijn. Meng met het sap van 2 limoenen, 3 el honing en 50 ml olijfolie in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!