Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gevulde tongrolletjes

Gevulde tongrolletjes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Aantal personen
1

Ingrediënten

Voor de wittewijnsaus

Benodigdheden

  • satéprikkers
Deze tongrolletjes zijn heerlijk om te serveren met wat knapperig brood om te dippen.
Seafood Bar
We delen op Foodies meerdere visrecepten van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Dit keer: gevulde tongrolletjes.

Bereiding

  1. Verdeel de zalmfilet over de tongfilets en rol ze op. Prik goed vast met een satéprikker.

  2. Breng de visbouillon aan de kook. Pocheer de tongrolletjes ca. 5 minuten in de bouillon. De zalm mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen.

  3. Doe voor de wittewijnsaus de wijn in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken om de alcohol te laten verdampen. Voeg de slagroom en de laurier toe en laat ca. 15 minuten inkoken. Klop beetje bij beetje de koude roomboter erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Schep een laag wittewijnsaus op het bord. Leg de tongrolletjes erop, verdeel de garnalen erover en bestrooi met de peterselie. Serveer eventueel met een partje citroen.

* Laat de visboer de tong vast fileren. Kies een tong van minimaal 400 g, anders zijn de filets te klein.
** Heb je wittewijnsaus over? Bewaar het in de koelkast (of vriezer) voor bij een ander visgerecht, zoals gebakken kabeljauw of zalmfilet.
*** Voeg eventueel een scheut witte wijn toe aan de visbouillon.

Per portie: 1084 kcal | 3 g koolhydraten | 98 g eiwit | 68 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)