Gevulde rollade
Eenvoudig
ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm voor de vulling een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de hazelnoten toe en rooster ze in enkele minuten goudbruin. Pel de knoflook. Pluk de blaadjes van de takjes salie. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm. Maal de hazelnoten met de knoflook, de kruiden en de ansjovisfilets in een keukenmachine fijn.
Leg de varkenslende op je werkblad en snijd deze in de lengte horizontaal op ongeveer een derde in; snijd ongeveer tot twee centimeter voor het einde van het vlees. Klap de varkenslende open en snijd in het midden van het dikke gedeelte in de tegenovergestelde richting. Klap het vlees helemaal open.
Bestrijk het vlees eerst met de Dijonmosterd en vervolgens met de fijngemalen vulling. Bestrooi met versgemalen zwarte peper naar smaak en verdeel de semi-zongedroogde tomaatjes over de vulling. Rol het vlees op en knoop met slagerstouw op tot een rollade. Wrijf de rollade in met het zeezout.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Pel de rode ui en de knoflook en halveer de rode ui. Verwarm de olijfolie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uihelften, het teentje knoflook en de takjes rozemarijn toe, roer door en leg de rollade in de pan. Bak de rollade rondom mooi bruin.
Bedruip de rollade met het vet uit de pan en leg het op het rooster in het midden van de oven. Plaats er een braadslee onder om eventueel vrijkomend vet en sappen op te vangen (dit scheelt je flink wat schoonmaakwerk). Steek de pen van een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Sluit de deur van de oven en stel de kerntemperatuur in op 58°C. Laat de rollade garen totdat deze kerntemperatuur is bereikt.
Haal de rollade uit de oven en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 10 minuten rusten voordat je de rollade in plakken snijdt.