Recepten met varkenshaas
Bij jou thuis staat vast wel eens varkenshaas op tafel, want in Nederland is dit sappige stukje vlees razend populair. En terecht, want varkenshaas is de meest malse spier van het varken, en dat proef je. Gelukkig is varkenshaas bakken niet moeilijk, in dit artikel leggen we je uit hoe je het beste varkenshaas kan bakken in de pan, airfryer of oven. Daarna kun je aan de slag met onze heerlijke recepten met varkenshaas. Wat denk je van Italiaanse varkenshaas, medaillons of als saté van de grill?
Gratis iedere week de beste kooktips ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Varkenshaas medaillons bakken met spek
Wanneer je varkenshaas in plakken snijdt, krijg je medaillons. Deze kun je heel goed in de pan bakken met salie en spek. Door het vlees te omringen met ontbijtspek, droogt het niet uit en blijft het op smaak. Probeer maar!
> naar het recept: varkenshaas met salie en spek
Italiaans varkenshaasje
Een varkenshaasje maar dan op zijn Italiaans. Kan het nog beter? Je brengt het vlees op smaak met mozzarella, zongedroogde tomaten, pesto en pijnboompitten. Zo ervaar je la dolce vita bij elke hap.
> naar het recept: Italiaans varkenshaasje
Spies van varkenshaas, spek en paprika
Dit is misschien wel een van onze favoriete recepten met varkenshaas voor in de zomer. Want de spiesjes kun je heel goed op de BBQ bakken. Door de houten spiesen eerst in water te leggen, verbranden ze minder snel op de barbecue. Dit voorkomt de teleurstelling van op de grond vallend vlees.
> naar het recept: spies van varkenshaas en spek met paprika
Varkenshaas bakken in de pan
Wil je het traditioneel houden? Serveer de varkenshaas dan met een roomsaus. Dit gerecht is heel geschikt voor een etentje of zelfs Kerstmis. Want deze klassieker doet het altijd goed!
> naar het recept: varkenshaas met romige boontjes
Roergebakken varkenshaas met pittige zwartebonensaus
Soms heb je zin in een gerecht dat snel klaar is. Deze roergebakken varkenshaas met pittige zwartebonensaus is dan een uitkomst. Je zet het al binnen 20 minuten op tafel.
> naar het recept: roergebakken varkenshaas met pittige zwartebonensaus
Varkenshaas bakken in de oven
Door de varkenshaas met wat honing en specerijen te bestrijken, wordt het vlees extra vol van smaak. Dat gaat hartstikke mooi samen met de kruidige bulgur die je erbij serveert. En het beste? Doordat je de varkenshaas in de oven bakt, heb je er haast geen omkijken naar.
> naar het recept: gelakte varkenshaas
Gevulde varkenshaas
Gevulde varkenshaas is altijd een goed idee. Je kunt het vlees vullen met jouw favoriete ingrediënten maar wanneer je dit recept stap-voor-stap volgt ben je er zeker van dat er straks een heerlijk gerecht op tafel staat.
> naar het recept: varkenshaas gevuld met salie en knoflook, pompoenpuree en gestoofde andijvie
Saté babi
Wist je dat je heel goed sateetjes kunt maken van varkenshaas? Dit recept laat je zien hoe je dat doet. Maak er vooral je eigen satésaus bij om je Indische avond compleet te maken
> naar het recept: sate babi