
Recepten met varkenshaas
Lees verder na de advertentie
Bij jou thuis staat vast wel eens varkenshaas op tafel, want in Nederland is dit sappige stukje vlees razend populair. En terecht, want varkenshaas is de meest malse spier van het varken, en dat proef je. Gelukkig is varkenshaas bakken niet moeilijk, in dit artikel leggen we je uit hoe je het beste varkenshaas kan bakken in de pan of oven. Daarna kun je aan de slag met onze heerlijke recepten met varkenshaas. Wat denk je van Italiaanse varkenshaas, medaillons of als saté van de grill?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Varkenshaas met romige boontjes
Wil je het klassiek houden? Serveer de varkenshaas dan met een roomsaus. Dat is extra lekker met wat sperziebonen erbij. Hollandse pot op zijn best.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Varkenshaas met salie en spek
Wanneer je varkenshaas in plakken snijdt, krijg je medaillons. Deze kun je heel goed in de pan bakken met salie en spek. Door het vlees te omringen met ontbijtspek, droogt het niet uit en blijft het op smaak. Probeer maar!

Italiaanse varkenshaas
Een varkenshaasje maar dan op zijn Italiaans. Kan het nog beter? Je brengt het vlees op smaak met mozzarella, zongedroogde tomaten, pesto en pijnboompitten. Zo ervaar je la dolce vita bij elke hap.

Saté babi
Wist je dat je heel goed sateetjes kunt maken van varkenshaas? Dit recept laat je zien hoe je dat doet. Maak er vooral je eigen satésaus bij om je Indische avond compleet te maken.

Spies van varkenshaas en spek met paprika
Varkenshaas bakken kan gemakkelijk in de pan, of je kan er stukken van snijden en er bijvoorbeeld saté van maken. Dit recept laat je zien hoe je spiesjes kan maken met spek en paprika.

Roergebakken varkenshaas met pittige zwartebonensaus
Soms heb je zin in een gerecht dat snel klaar is. Deze roergebakken varkenshaas met pittige zwartebonensaus is dan een uitkomst. Je zet het al binnen 20 minuten op tafel.

Gelakte varkenshaas
Door de varkenshaas met wat honing en specerijen te bestrijken, wordt het vlees extra vol van smaak. Dat gaat hartstikke mooi samen met de kruidige bulgur die je erbij serveert. En het beste? Doordat je de varkenshaas in de oven bakt, heb je er haast geen omkijken naar.

Varkenshaas gevuld met salie en knoflook, pompoenpuree en gestoofde andijvie
Gevulde varkenshaas is altijd een goed idee. Je kunt het vlees vullen met jouw favoriete ingrediënten maar wanneer je dit recept stap-voor-stap volgt ben je er zeker van dat er straks een heerlijk gerecht op tafel staat.

Varkenshaas met romige boontjes
Wil je het traditioneel houden? Serveer de varkenshaas dan met een roomsaus. Dit gerecht is heel geschikt voor een etentje of zelfs Kerstmis. Want deze klassieker doet het altijd goed!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Koel de bonen af in koud water en laat ze goed uitlekken.
Wikkel elk varkenshaasje in 2 plakken parmaham en steek de ham vast met cocktailprikkers. Verhit de olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom in ca. 5 minuten goudbruin. Leg het vlees in een schaal en zet de schaal ca. 12 minuten in de oven.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit 1 el boter in een pan en fruit de ui. Laat de kidneybonen uitlekken. Voeg de kidneybonen en de sperziebonen toe aan de ui en bak ca. 1 minuut mee. Blus af met de slagroom en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de room een beetje inkoken. Hak de salie grof en meng hem door de bonen.
Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 3 minuten rusten. Verwijder de cocktailprikkers en snijd het vlees in plakken. Verdeel het bonenmengsel over borden en verdeel er de plakken vlees over.
Foto’s: foodies
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.