Saté babi
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik. Meng de tamarindepasta met 1 el water. Bestrooi het vlees met zout en peper en meng het met het tamarindemengsel. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.
Meng voor de pindasaus de pindakaas met de sambal, de azijn en 1-2 el ketjap. Hak de pinda’s grof en meng ze door de saus.
Dep eventueel het vlees droog met keukenpapier en rijg de plakjes aan de spiesen. Meng 3 el ketjap met de olie. Gril de spiesjes ca. 10 minuten boven houtskool en bestrijk ze tijdens het grillen regelmatig met het ketjap-oliemengsel. Serveer de saté met de pindasaus. Lekker met witte rijst en zoetzure komkommer.