Bereiding
- Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik. Meng de tamarindepasta met 1 el water. Bestrooi het vlees met zout en peper en meng het met het tamarindemengsel. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.
- Meng voor de pindasaus de pindakaas met de sambal, de azijn en 1-2 el ketjap. Hak de pinda’s grof en meng ze door de saus.
- Dep eventueel het vlees droog met keukenpapier en rijg de plakjes aan de spiesen. Meng 3 el ketjap met de olie. Gril de spiesjes ca. 10 minuten boven houtskool en bestrijk ze tijdens het grillen regelmatig met het ketjap-oliemengsel. Serveer de saté met de pindasaus. Lekker met witte rijst en zoetzure komkommer.
*Je kunt ook kippendijfilet of biefstuk gebruiken. Gril de saté als je biefstuk gebruikt ca. 5 minuten. In een avontuurlijke bui? Voor saté kambing gebruik je geiten- of lamsvlees.
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie