Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
sate babi

Saté babi

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik. Meng de tamarindepasta met 1 el water. Bestrooi het vlees met zout en peper en meng het met het tamarindemengsel. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.

  2. Meng voor de pindasaus de pindakaas met de sambal, de azijn en 1-2 el ketjap. Hak de pinda’s grof en meng ze door de saus.

  3. Dep eventueel het vlees droog met keukenpapier en rijg de plakjes aan de spiesen. Meng 3 el ketjap met de olie. Gril de spiesjes ca. 10 minuten boven houtskool en bestrijk ze tijdens het grillen regelmatig met het ketjap-oliemengsel. Serveer de saté met de pindasaus. Lekker met witte rijst en zoetzure komkommer.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)