Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gelakte varkenshaas

Gelakte varkenshaas

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Door de varkenshaas met wat honing en specerijen te bestrijken, wordt het vlees extra vol van smaak. Dat gaat hartstikke mooi samen met de kruidige bulgur die je erbij serveert. En het beste? Doordat je de varkenshaas in de oven bakt, heb je er haast geen omkijken naar.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees klein. Maak de paprika en de komkommer schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika en de komkommer fijn. Hak de munt grof.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150 °C / hetelucht: 125 °C / gas: stand 1). Gaar de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom aan in de olie. Maal het korianderzaad fijn. Bestrijk de varkenshaas met de honing en bestrooi hem met het korianderzaad. Gaar het vlees ca. 15 minuten verder in de voorverwarmde oven.

  3. Roer de ui, de knoflook, de tomaten, de paprika, de komkommer en de munt door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met het vlees.

Per portie: 525 kcal | 74 g koolhydraten | 34 g eiwit | 10 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)