Bereiding

1. Snijd de varkenshaasjes overdwars in en vouw ze open. Was de salie en pluk de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en vul ze met de knoflook en de salieblaadjes. Vouw de varkenshaasjes dicht en bind ze dicht met keukengaren.

2. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe de stukken met de slagroom en wat zout in een pan. Breng de pompoen aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten koken. Snijd de andijvie grof en was hem in koud water. Laat de andijvie goed uitlekken. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

3. Verhit de olie en de boter in een ovenvaste pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 6 minuten rondom goudbruin. Zet de pan 15-20 minuten in de oven.

4. Pureer met een staafmixer de pompoen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Was de bieslook, snijd hem fijn en meng hem door de pompoenpuree. Verhit 1 el boter in een pan en stoof hierin de andijvie in ca. 5 minuten gaar. Breng de andijvie op smaak met zout en peper.

5. Neem de varkenshaasjes uit de oven en snijd ze doormidden. Serveer ze met de andijvie en de pompoenpuree.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)