Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Koel de bonen af in koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Wikkel elk varkenshaasje in 2 plakken parmaham en steek de ham vast met cocktailprikkers. Verhit de olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom in ca. 5 minuten goudbruin. Leg het vlees in een schaal en zet de schaal ca. 12 minuten in de oven.
  3. Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit 1 el boter in een pan en fruit de ui. Laat de kidneybonen uitlekken. Voeg de kidneybonen en de sperziebonen toe aan de ui en bak ca. 1 minuut mee. Blus af met de slagroom en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de room een beetje inkoken. Hak de salie grof en meng hem door de bonen.
  4. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 3 minuten rusten. Verwijder de cocktailprikkers en snijd het vlees in plakken. Verdeel het bonenmengsel over borden en verdeel er de plakken vlees over.

Foto’s: foodies