Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Spies van varkenshaas en spek met paprika

Spies van varkenshaas en spek met paprika

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Varkenshaas bakken kan gemakkelijk in de pan, of je kan er stukken van snijden en er bijvoorbeeld saté van maken. Dit recept laat je zien hoe je spiesjes kan maken met spek en paprika.
Tip
Door de houten spiesen eerst in water te leggen, verbranden ze minder snel op de barbecue. Dit voorkomt de teleurstelling van op de grond vallend vlees

Bereiding

  1. Leg de houten spiesen in water. Snijd het spek in vierkante plakjes van ca. ½ cm dik. Snijd de varkenshaas in blokjes van ca. 4 x 4 cm. Meng het spek en de varkenshaas met 1 el olijfolie en het paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper. Rijg het spek en de varkenshaas om en om aan de houten spiesen.

  2. Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Snijd de ui en het vruchtvlees van de paprika’s op een mandoline in zeer dunne reepjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de ui en de paprika ca. 5 minuten in. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Voeg de suiker, de azijn en de tijm toe en laat nog ca. 2 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper en voeg nog 1 el olijfolie toe. Snijd de olijven in ringetjes en roer ze door het paprika-uimengsel.

  3. Gril de spiesen 8-10 minuten op de barbecue. Draai regelmatig om zodat de spiesen gelijkmatig gaar worden. Serveer de spiesen met de paprika-olijvensalsa.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)