Spies van varkenshaas en spek met paprika
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Leg de houten spiesen in water. Snijd het spek in vierkante plakjes van ca. ½ cm dik. Snijd de varkenshaas in blokjes van ca. 4 x 4 cm. Meng het spek en de varkenshaas met 1 el olijfolie en het paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper. Rijg het spek en de varkenshaas om en om aan de houten spiesen.
Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui. Snijd de ui en het vruchtvlees van de paprika’s op een mandoline in zeer dunne reepjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de ui en de paprika ca. 5 minuten in. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Voeg de suiker, de azijn en de tijm toe en laat nog ca. 2 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper en voeg nog 1 el olijfolie toe. Snijd de olijven in ringetjes en roer ze door het paprika-uimengsel.
Gril de spiesen 8-10 minuten op de barbecue. Draai regelmatig om zodat de spiesen gelijkmatig gaar worden. Serveer de spiesen met de paprika-olijvensalsa.