Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie

Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Vergeet garnalen pili pili, deze gebakken zeebaars in pittige knoflookolie is het recept dat je wil maken bij een etentje!
Tip
Overgiet de zeebaars aan tafel met de pittige knoflookolie voor een feestelijk effect.

Bereiding

  1. Dep de zeebaarsfilets droog. Bestrooi rondom met zout en peper.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg als de pan heet is de zeebaarsfilets met de huid naar beneden in de pan. Bak de huid in circa 3 minuten bruin en krokant. Draai de visfilets om en bak kort op de andere kant. Zorg ervoor dat de vis niet te doorbakken raakt. Haal de vissen uit de pan en hou warm.

  3. Verhit opnieuw 4 eetlepels olijfolie in dezelfde pan op laag vuur. Voeg de knoflook en de gedroogde chilipeper toe. Voeg als de knoflook licht begint te kleuren de wittewijnazijn toe en kook 1 minuut mee. Zet het vuur uit en roer de peterselie en eventueel het paprikapoeder erdoor.

  4. Serveer de vis warm en overgiet aan tafel met de pittige knoflookolie.

Receptuur: Raquel Palla Lorden Fotografie: René Mesman

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Spaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Spaanse keuken