Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Dep de zeebaarsfilets droog. Bestrooi rondom met zout en peper.
Verhit een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg als de pan heet is de zeebaarsfilets met de huid naar beneden in de pan. Bak de huid in circa 3 minuten bruin en krokant. Draai de visfilets om en bak kort op de andere kant. Zorg ervoor dat de vis niet te doorbakken raakt. Haal de vissen uit de pan en hou warm.
Verhit opnieuw 4 eetlepels olijfolie in dezelfde pan op laag vuur. Voeg de knoflook en de gedroogde chilipeper toe. Voeg als de knoflook licht begint te kleuren de wittewijnazijn toe en kook 1 minuut mee. Zet het vuur uit en roer de peterselie en eventueel het paprikapoeder erdoor.
Serveer de vis warm en overgiet aan tafel met de pittige knoflookolie.