Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde kip met dragonboter

Gegrilde kip met dragonboter

 • Eenvoudig

 • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwijder de poten van de kip door aan beide zijden van de borst door de huid te snijden, het dijgewricht erdoorheen te trekken en rond de poot te snijden om ze van de kip af te halen. Leg de poten in een grote kom.

 2. Gebruik een scherpe keukenschaar om de ruggen graat van de kip te verwijderen. Laat de borst en de vleugels zitten. Voeg deze delen toe aan de kom met de poten.

 3. Rooster de koriander en de peper een paar minuten in een pan op middelhoog vuur. Voeg het laurierblad, het zout, de reep citroenschil, de suiker en 250 ml water toe. Laat 1 minuut zachtjes koken, tot het zout en de suiker zijn opgelost. Neem de pan van het vuur en schenk er 750 ml koud water bij . Laat volledig afkoelen, leg de kip met de huid naar beneden op zijn borst en schenk de pekel over de kip. Dek af en zet ca. 8 uur in de koelkast.

 4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ºC / hetelucht: 180ºC). Leg de knoflookbol op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met zout en peper. Wikkel de bol in het folie en bak ca. 40 minuten, tot de knoflook heel zacht is.

 5. Giet het pekelvocht af en dep de kip goed droog met keukenpapier. Besprenkel de kippenpoten met een beetje olie en bestrooi met zout en peper. Bak de poten ca. 30 minuten in de oven.

 6. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippenborst met de huid naar beneden 5-6 minuten tot hij goudbruin is. Voeg na 30 minuten de kippenborst met de huid naar boven toe aan de ovenschaal met de poten en bak nog ca. 30 minuten. Het dikste stuk van de kippenborst moet volgens de thermometer 70ºC zijn en het vocht dat uit de kip komt moet helder en kleurloos zijn.

 7. Maak intussen de dragonboter. Knijp de knoflookteentjes uit hun schilletjes in een kom en voeg de boter, de dragon, het citroenrasp, het citroensap en zout en peper toe. Roer alles door elkaar.

 8. Neem de kip uit de oven en bestrijk de borst en de poten met alle boter. Dek de kip af en laat ca. 15 minuten rusten.

 9. Verdeel om te serveren de poten in dij filets en drumsticks, verwijder de vleugels en haal de borst af en snijd hem in plakken. Leg alles op een schaal en lepel de boter en het vocht uit de ovenschaal over de kip.

Per portie: 795 kcal | 3 g koolhydraten | 47 g eiwit | 66 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)