Recepten voor pavlova
Pavlova is een soort taart, gemaakt van meringue. Oorspronkelijk zou het dessert rond 1920 gemaakt zijn ter ere van de danseres Anna Pavlova tijdens haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland, vandaar de naam voor het zoete gerecht. Tegenwoordig is het een populair dessert, zeker ook ver buiten Australië. Je ziet het dan ook vaak als toetje voorbijkomen. Wil je zelf ook aan de slag om zo’n spektakelstuk op tafel te zetten? Probeer dan eens een van deze heerlijke recepten voor pavlova!
Nooit meer zulke lekkere bakrecepten missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pornstar Martini pavlova
Dit recept is van @pienlaathaaretenzien: “Mijn favoriete tv-programma is Heel Holland Bakt. Mislukte taarten, gestreste kandidaten, ik vind het geweldig. Het leukste onderdeel? Het spektakelstuk, waarbij de deelnemers extra lang de tijd krijgen om zichzelf van hun beste kant te laten zien. Ik zou nooit mee kunnen doen aan Heel Holland Bakt omdat ik voor bakken geen talent heb. Maar ik heb wel mijn eigen spektakelstuk: deze Pornstar Martini pavlova, geïnspireerd op de beroemde cocktail met passievrucht.”
> naar het recept: Pornstar Martini pavlova
Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom
Draai je de receptpagina al bijna om bij het zien van een pavlova? Geen zorgen, deze easy peasy pavlova mislukt haast niet. Probeer maar eens uit!
> naar het recept: pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom
Minipavlova’s met bramen, honing en munt
Geen zin om een grote pavlova aan te snijden? Maak dan eens deze geweldige minipavlova’s, zo heeft iedereen z’n eigen toetje. Zijn er geen bramen verkrijgbaar? Kies dan ander fruit dat in het seizoen is.
> naar het recept: minipavlova’s met bramen, honing en munt
Pavlova van aquafaba
Op zoek naar een recept voor vegan pavlova? Dan is deze variant van aquafaba een goede optie. Als je het water uit een blik kikkererwten kookt, transformeert het in iets magisch: aquafaba. Dit goedje heeft de geniale eigenschap om eiwit na te bootsen.
> naar het recept: pavlova van aquafaba
Pavlova met bloedsinaasappels
Deze pavlova is niet alleen geweldig om te zien, de smaak is ook nog eens geweldig. Vul ‘m met fruit uit het seizoen voor een perfect dessert!
> naar het recept: pavlova met bloedsinaasappels
Amandelpavlova met citroenroom
Een tongstrelende traktatie, deze amandelpavlova met citroenroom. Geniet met je ogen dicht van het schuim, de citroenroom en de frambozen.
> naar het recept: amandelpavlova met citroenroom
Citroenpavlova met bramen
Nog zo’n fantastiche pavlova met citroen! In dit recept gebruiken we bramen, al is elk soort fruit eigenlijk lekker bij dit spektakelstuk. Kies je favoriete soort en duik snel de keuken in!
> naar het recept: citroenpavlova met bramen