Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Planken met een Indische twist: Pavlovameringues

Pavlovameringues

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Tip
Pavlova’s hebben een krokante buitenkant met een zachte binnenkant. Serveer de meringues met diverse soorten vers fruit en wat room.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 110°C elektrisch. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

  2. Klop de eiwitten in de kom van een standmixer met een garde (op medium tot hoge snelheid) tot zachte pieken.

  3. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en mix goed na iedere toevoeging. Blijf mixen tot alle suiker is opgenomen. Controleer dit door wat meringue tussen je vingers te wrijven, je mag geen korrels voelen.

  4. Voeg op het laatst de azijn toe en klop kort.

  5. Zet alvast een kommetje met daarin het pandan-aroma klaar om de meringues te kleuren. Schep een eetlepel beslag uit de kom, dip met een theelepel in het pandan-aroma en veeg voorzichtig langs de meringue om ‘strepen’ te
    maken. Leg de meringue op een met bakpapier beklede bakplaat en gebruik hierbij zo nodig een paletmes. Herhaal voorgaande stappen tot het beslag en pandan-aroma op is. Wil je jouw meringue volledig op smaak en kleur brengen met pandan-aroma? Voeg het pandan-aroma dan aan het eind van mixproces toe.

  6. Draai de temperatuur op de oven terug naar 90°C en bak de meringues ca. 60 minuten. Controleer voorzichtig of ze een korst hebben en droog zijn, draai de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen met de deur op een kier (de meringues mogen gerust een nacht in de oven afkoelen).

Receptuur: Francis Kuijk Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Planken met een Indische twist

€ 24,95
Planken met een Indische twist