Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Pavlova met meloen, limoen en karamelroom

Pavlova met meloen, limoen en karamelroom

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Aantal pavlova's
1

Voor de meringue

Voor de vulling

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 110ā°C / hetelucht: 90ā°C) en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Doe voor de meringue de eiwitten en een snuf zout in de kom van een staande mixer met een garde en klop in ca. 2 minuten wit en schuimig. Voeg lepel voor lepel het grootste deel van de twee soorten suiker toe. Voeg de azijn toe. Voeg de rest van de suiker weer lepel voor lepel toe en klop nog ca. 1 minuut. Het eiwit moet stijf zijn en de suiker opgelost.

  2. Teken, bijvoorbeeld met behulp van borden, drie cirkels op het bakpapier van 26 cm Ƙ, 22 cm Ƙ en 19 cm Ƙ. Verdeel de meringue in het midden van de cirkels en strijk glad, tot je gelijkmatige cirkels hebt van ca. 1Ā½ cm dik. Bak de meringues ca. 1 uur en 30 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de deur dicht. Laat de meringues afkoelen in de oven.

  3. Schil intussen voor de vulling de meloen, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een kom. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg de limoenschil en het -sap toe aan de meloen. Snijd de blaadjes van de helft van de munt fijn en voeg toe aan de meloen. Voeg ā…“ van de ahornsiroop toe, roer alles door en houd apart.

  4. Klop de slagroom met de vanille tot zachte pieken. Roer de dulce de leche los met 2 volle el slagroom. Spatel de karamelcrĆØme door de rest van de slagroom.

  5. Lepel wat room op een serveerbord of taartstandaard en leg de grootste meringue erop. Schep ā…“ van de karamelroom op de meringue en spreid golvend uit. Schep iets meer dan ā…“ van de meloen erop en leg de middelste meringue erop. Herhaal met de rest van de karamelroom, meloen en meringue en eindig met room en fruit bovenop. Versier met de rest van de muntblaadjes en de ahornsiroop en serveer direct.

Per portie: 439 kcal | 63 g koolhydraten | 5 g eiwit | 18 g vet

Receptuur: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (5 stemmen)