Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
pavlova

5x feestelijke pavlova’s bakken

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Wij vinden niks feestelijkers dan een oogverblindende pavlova. Dit weekend gaan we er zeker eentje maken! Ben je er klaar voor? Tijd om pavlova's te bakken! Welk weekendbaksel maak jij? Deel het op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Pavlova’s bakken

Wist je dat de pavlova vernoemd is naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova? Het toetje zou speciaal voor haar en ter ere van een van haar tournees bedacht zijn. Gelukkig is het maken ervan, in tegenstelling tot de danspassen van Anna, niet moeilijk. Perfect voor als je last-minute een dessert voor het kerstdiner moet maken. Wil je gegarandeerd succes? Wij delen onze tips om de perfecte pavlova’s te bakken.

1. Citroenpavlova met bramen

Deze pavlova is heerlijk fris door de citroen. Die frisse noot heeft de pavlova wel nodig als tegenhanger van alle toegevoegde suiker. Vergeet dus zeker niet om de groene munt blaadjes toe te voegen. Deze blaadjes geven het dessert niet alleen net dat beetje extra kleur maar zijn voor de smaak ook essentieel.

pavlova's bakken

2. Frambozen-sinaasappel-pavlova met amandel

Aan iedereen die meer fan is van sinaasappel dan citroen hebben we ook gedacht. Deze pavlova met een combinatie van framboos en sinaasappel is overheerlijk. Ons geheim? Het scheutje amaretto dat in dit recept verwerkt zit.

pavlova's bakken Frambozen-sinaasappel-pavlova met amandel

3. Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom

Draai je de receptpagina al bijna om bij het zien van een pavlova? Maak je maar geen zorgen want deze easy peasy pavlova mislukt nooit. Helemaal als je onze tips & tricks voor de perfecte pavlova’s gebruikt. In dit recept kan je de moscato-azijn eventueel door een andere zoete azijn vervangen.

pavlova's bakken

4. Pavlova met bloedsinaasappels

Vind jij deze pavlova ook geen plaatje? Vul het dessert eens met vers fruit ter variatie. Ziet er niet alleen prachtig uit maar doet de smaak ook erg goed.

Pavlova's bakken met bloedsinaasappels

5. Pavlova’s bakken met cranberrycoulis

Als er een van deze pavlova’s perfect is om met kerst te bakken, dan is het deze pavlova wel! Want geen enkele topping is toch meer passend voor kerst dan cranberries? Voor een extra feestelijk effect wentel je de cranberries in een laagje suiker. Zo lijken ze net besneeuwd.

meringue pavlova met cranberrycoulis

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!