Pavlova’s bakken
Wist je dat de pavlova vernoemd is naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova? Het toetje zou speciaal voor haar en ter ere van een van haar tournees bedacht zijn. Gelukkig is het maken ervan, in tegenstelling tot de danspassen van Anna, niet moeilijk. Perfect voor als je last-minute een dessert voor het kerstdiner moet maken. Wil je gegarandeerd succes? Wij delen onze tips om de perfecte pavlova’s te bakken.
1. Citroenpavlova met bramen
Deze pavlova is heerlijk fris door de citroen. Die frisse noot heeft de pavlova wel nodig als tegenhanger van alle toegevoegde suiker. Vergeet dus zeker niet om de groene munt blaadjes toe te voegen. Deze blaadjes geven het dessert niet alleen net dat beetje extra kleur maar zijn voor de smaak ook essentieel.
2. Frambozen-sinaasappel-pavlova met amandel
Aan iedereen die meer fan is van sinaasappel dan citroen hebben we ook gedacht. Deze pavlova met een combinatie van framboos en sinaasappel is overheerlijk. Ons geheim? Het scheutje amaretto dat in dit recept verwerkt zit.
3. Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom
Draai je de receptpagina al bijna om bij het zien van een pavlova? Maak je maar geen zorgen want deze easy peasy pavlova mislukt nooit. Helemaal als je onze tips & tricks voor de perfecte pavlova’s gebruikt. In dit recept kan je de moscato-azijn eventueel door een andere zoete azijn vervangen.
4. Pavlova met bloedsinaasappels
Vind jij deze pavlova ook geen plaatje? Vul het dessert eens met vers fruit ter variatie. Ziet er niet alleen prachtig uit maar doet de smaak ook erg goed.
5. Pavlova’s bakken met cranberrycoulis
Als er een van deze pavlova’s perfect is om met kerst te bakken, dan is het deze pavlova wel! Want geen enkele topping is toch meer passend voor kerst dan cranberries? Voor een extra feestelijk effect wentel je de cranberries in een laagje suiker. Zo lijken ze net besneeuwd.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: