Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cover voor Citroenpavlova met bramen

Citroenpavlova met bramen

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Deze frisse pavlova is onwijs lekker om te serveren als tussendoortje of licht dessert. Je kunt natuurlijk elk fruit als topping gebruiken die je wilt!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze frisse pavlova is onwijs lekker om te serveren als tussendoortje of licht dessert. Je kunt natuurlijk elk fruit als topping gebruiken die je wilt!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C / gas: niet geschikt). Rasp de schil van de citroen en houd hem apart. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de suiker toe.

  2. Knijp het sap uit de citroen en spatel het voorzichtig met de geraspte schil door het eiwitschuim. Zeef de maizena erboven en spatel voorzichtig door. Smeer het eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een cirkel (ca. 28 cm Ø).

  3. Bak de pavlova ca. 50 minuten in de oven met de ovendeur op een kiertje en verlaag na ca. 15 minuten de temperatuur (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: niet geschikt). Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen. Klop de slagroom stijf. Was de bramen voorzichtig met koud water en laat ze goed uitlekken. Pluk de muntblaadjes van de takjes.

  4. Neem de pavlova uit de oven en verwijder voorzichtig het bakpapier. Leg de pavlova op een groot bord en schep er de slagroom op. Verdeel de bramen en de munt over de slagroom.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)