Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
meringue pavlova met cranberrycoulis

Pavlova met cranberrycoulis

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Verdeel 200 g suiker gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de suiker ca. 5 minuten in de oven, maar laat hem niet smelten.

  2. Klop intussen de eiwitten met een snufje zout met een handmixer op gemiddelde snelheid tot pieken. Neem de suiker uit de oven en voeg hem geleidelijk aan het eiwitschuim toe. Klop het schuim ca. 10 minuten op de hoogste stand, tot de suiker helemaal is opgenomen. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 100°C / hetelucht: 75°C).

  3. Strijk het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een cirkel van 3-4 cm dik. Droog de meringue ca. 3 uur in de oven met de deur op een kiertje.

  4. Was de cranberry’s maar droog ze niet. Wentel de helft van de cranberry’s in 50 g suiker, zodat een sneeuwachtig laagje ontstaat. Laat de gesuikerde cranberry’s drogen. Doe de overige cranberry’s met ca. 200 ml water en 100 g suiker in een pan en breng op laag vuur aan de kook. Kook ca. 5 minuten op laag vuur tot de cranberrry’s zacht zijn. Neem de cranberry’s van het vuur en pureer ze. Zeef de cranberrycoulis en laat verder afkoelen.

  5. Klop vlak voor het serveren de slagroom met 50 g suiker lobbig. Verdeel de slagroom over de schuimcirkel. Maak af met de cranberrycoulis, de gesuikerde cranberry’s en de verse munt.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)