
Zomerse pavlova uit de airfryer
Eenvoudig
ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de airfryer of oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C / airfryer: 120°C). Bekleed de bodem van het mandje van de airfryer of een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten tot stijven pieken. Klop de suiker lepel voor lepel erdoorheen, tot je een glanzende meringue hebt. Klop de vanille, de azijn en de maizena erdoorheen.
Lepel de meringue in een hoop op het bakpapier en maak een kuil in het midden, zodat de vulling er straks in kan. Bak ca. 20 minuten.
Verlaag de temperatuur (elektrisch: 120°C / hetelucht: 100°C / airfryer: 100°C) en bak nog 60-75 minuten, tot de meringue aan de buiten- en onderkant krokant is.
Zet de airfryer of oven uit en laat de meringue erin afkoelen. Leg hem voorzichtig op een schaal of bord. In een luchtdichte bak blijft hij een dag goed.
Meng om te serveren het fruit met de poedersuiker en laat minimaal 20 minuten staan. Klop de slagroom lobbig.
Lepel de slagroom op de meringue. Verdeel het fruit erop en besprenkel met het sap van het fruit.