Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pavlova met bloedsinaasappels

Pavlova met bloedsinaasappels

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot er pieken vormen. Klop er de maïzena en de azijn doorheen.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: stand 2). Bekleed een bakblik met bakpapier en schep de massa erop in een ronde vorm. Zet de oven lager (elektrisch: 150 °C / hetelucht: 125 °C / gas: stand 1) en bak het geheel 1 uur tot 1 uur en 30 minuten. Laat de meringue in de oven afkoelen.

  3. 3. Pers 1 bloedsinaasappel uit. Breng het sap met de campari en de suiker en aan de kook. Kook in tot een siroop. Schil de rest van de sinaasappels dik, verwijder het witte vel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Roer ze door de hete siroop. Serveer met de pavlova.

Per portie: 295 kcal | 28 g koolhydraten | 4 g eiwit | 1 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)