Frambozen-sinaasappel-pavlova met amandel
Uitdagend
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: niet geschikt). Klop de eiwitten met het citroensap stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de poedersuiker toe. Zeef de maïzena boven het eiwitschuim en spatel hem er voorzichtig door. Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de pavlova ca. 1 uur in de oven met de ovenklep op een kier.
Zet de oven uit en laat de pavlova ca. 1 uur en 30 minuten in de oven afkoelen met de ovenklep op een kier. Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes. Klop de slagroom met de suiker lobbig en roer er de amaretto doorheen. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin.
Neem de pavlova voorzichtig van het bakpapier en leg hem op een taartbord. Schep er de slagroom op en verdeel er de frambozen en de sinaasappel over. Bestrooi met het amandelschaafsel.