Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
pavlova

Met deze tips kan je pavlova niet mislukken

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Draai je de receptpagina al bijna om bij het zien van een pavlova? Geen zorgen, met deze tips voor pavlova mislukt 'ie nooit meer!

Tips voor pavlova

Pavlova is een soort taart, gemaakt van meringue. Oorspronkelijk zou het dessert rond 1920 gemaakt zijn ter ere van de danseres Anna Pavlova tijdens haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland, vandaar de naam voor het zoete gerecht. Tegenwoordig is het een populair dessert, zeker ook ver buiten Australië. Je ziet het dan ook vaak als toetjes tijdens de feestdagen voorbijkomen bijvoorbeeld. Heb je het zelf al weleens gemaakt? Dan weet je als geen anders dat het soms een lastig dessert kan zijn. Met deze tips voor pavlova hoef je je geen zorgen meer te maken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

7x tips voor pavlova:

  1. Maak de kom waarin je de eiwitten gaat kloppen vooraf goed schoon met wat citroensap. Een vette kom of stukjes vuil kunnen ervoor zorgen dat je eiwitten niet mooi opstijven.
  2. Zorg dat er geen eidooier bij het eiwit in de kom komt, verwijder een spoortje eigeel eventueel met behulp van een eierschaal.
  3. Gebruik verse, koude eieren. Het opkloppen kan langer duren, maar je pavlova wordt zo wel een stuk sterker.
  4. Klop de eiwitten even flink op zodat er lucht in komt voordat je de suiker toevoegt. Voeg de suiker in kleine porties van 1 eetlepel toe tot je witte, glanzende pieken hebt. Je wil niet dat de suiker de lucht uit je eiwitten slaat namelijk.
  5. Klop het maïsmeel en de wittewijn­azijn zorgvuldig door de eiwitten. Het gebruik van maïsmeel en wittewijnazijn maakt het verschil tussen een pavlova en meringue. Een pavlova is hard van buiten en marshmallow-achtig van binnen. Meringue is stevig van buiten en van binnen.
  6. Stop met kloppen zodra je eiwitten stevig zijn. Als je te lang klopt, verandert het schuim weer in een waterige massa.
  7. Maak je de pavlova van tevoren? Bewaar hem dan nadat hij afgekoeld is in een luchtdichte trommel buiten de koelkast.

Recepten voor pavlova:

Wil je na deze tips ook direct aan de slag? Dat kan! Natuurlijk delen we onze favoriete recepten voor pavlova. Kies je favoriet uit en maak ‘m bijvoorbeeld voor de feestdagen dit jaar!

Minipavlova’s met bramen, honing en munt

Deze kleine pavlova’s staan extra feestelijk én zo heeft iedereen zijn eigen taartje! Zijn er geen bramen te verkrijgen? Kies dan ander seizoensfruit en combineer het met zoete honing en frisse munt voor een heerlijk resultaat.

> naar het recept: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Minipavlova’s met bramen, honing en munt

Pavlova met bloedsinaasappels

Deze pavlova is geweldig om te zien, of niet? Vul hem met fruit uit het seizoen voor een perfect dessert. Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn met zo’n prachtig toetje.

> naar het recept: pavlova met bloedsinaasappels

Pavlova met bloedsinaasappels

Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom

Deze klassieke pavlova smaakt extra lekker door de gegrilde perzik, zeker in combinatie met de verse kruiden. Perzik kun je gelukkig perfect grillen in een grillpan, dus je hoeft geen barbecue aan te steken.

> naar het recept: pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom

pavlova tips

Lees ook:

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!