Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?

Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?

Advertentie

Bij Foodies toveren we de mooiste taarten, koekjes en broden uit de oven. Voor het beste resultaat is het van belang dat je de de juiste ingrediënten gebruikt. Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken? Wij geven je het antwoord op deze brandende vraag.

Welke bloem het meest geschikt is om mee te bakken, hangt er vanaf wat je gaat maken. Meel bevat namelijk gluten en de hoeveelheid gluten is bepalend voor de structuur van je deeg en het eindproduct.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Welke bloem voor het bakken van brood?

Bij het bakken van brood zijn gluten erg belangrijk, dit deeg moet namelijk goed rijzen. Gebruik hiervoor meel en bloem van harde tarwe.

Welke bloem voor het bakken van koekjes?

Bij het bakken van koekjes wil je een stevig en bros resultaat. Dan heb je juist deeg van zachte tarwe nodig waar minder gluten in zitten. Koekjes en taarten bak je het beste met patentbloem of Zeeuwse bloem.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!