
Bij Foodies toveren we de mooiste taarten, koekjes en broden uit de oven. Voor het beste resultaat is het van belang dat je de de juiste ingrediënten gebruikt. Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken? Wij geven je het antwoord op deze brandende vraag.
Lees verder na de advertentie
Welke bloem het meest geschikt is om mee te bakken, hangt er vanaf wat je gaat maken. Meel bevat namelijk gluten en de hoeveelheid gluten is bepalend voor de structuur van je deeg en het eindproduct.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Welke bloem voor het bakken van brood?
Bij brood bakken zijn gluten erg belangrijk, dit deeg moet namelijk goed rijzen. Gebruik hiervoor meel en bloem van harde tarwe.
Welke bloem voor het bakken van koekjes?
Bij het bakken van koekjes wil je een stevig en bros resultaat. Dan heb je juist deeg van zachte tarwe nodig waar minder gluten in zitten. Koekjes en taarten bak je het beste met patentbloem of Zeeuwse bloem.
Onze tips

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Paasbrood bakken: zo doe je dat zelf het lekkerst

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.