Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zelfgemaakte friet

Geheim: dit moet je bij champagne eten!

Profielfoto van ArjanArjan Kropman

Advertentie

Champagne wordt steeds meer gebruikt als wijn bij het eten, maar wat wij van een expert hoorden, is wel heel extreem.

Tijdens een bezoek aan een niet nader te noemen enorm champagnehuis liet onze gastvrouw zich een opvallend geheim ontvallen: champagne smaakt prima bij … een eenvoudig bord gezouten friet! Benieuwd waarom? Wij vertellen alles over eten bij champagne.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Champagne bij de snackbar?

Het klinkt raar: de wijn van de koningen samen met misschien wel het meest volkse aardappelgerecht, maar eigenlijk is het helemaal niet zo gek. De droge, frisse smaak van champagne past uitstekend bij het zoute en vettige van gefrituurde friet. Vooral de champagnes waarin wat meer gebruik wordt gemaakt van de chardonnay-druif smaken prima bij een hap patat. Deze druif zorgt voor een frisse en heldere smaak en een droge champagne.

zelfgemaakte friet

Zelfgemaakte frietjes

Zelf friet maken, hoe moeilijk kan het zijn? Je hebt alleen aardappel nodig, olie om te frituren, wat zout en klaar. Helemaal niet moeilijk dus. Neem je vastkokende of kruimige aardappels, was je de aardappels of juist niet, kook je ze voor, frituur je ze twee keer? Allemaal factoren waar je wel rekening mee moet houden. En hoe krijg je ze extra knapperig? Wij geven je een aantal tips.

Naar het recept

Welke champagne smaakt het best bij friet?

Wil je dit nou gelijk gaan proberen? Kies dan bij de slijter voor een non-vintage champagne, die is gemaakt van basiswijnen van druiven uit verschillende jaren. Kies ook voor een wat drogere champagne (brut), dat past het best.

Voor wat de friet betreft: zout is goed. Mayonaise mag, maar laat al het andere vooral achterwege.

Profielfoto van

Arjan Kropman

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!