Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
champagne

Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Mag ik champagne met ijs drinken? “Non”, zou het korte antwoord zijn van Franse wijnmakers. Champagne (of wijn) mixen met water – ook al is het in de vorm van ijs – verpest de smaak en is een doodzonde. En toch …

Doe lekker wat je wil

Ten eerste zouden wij zeggen: doe lekker wat je wil. Als jij je champagne met ijs wil aanvullen op een warme zomerdag, moet je dat vooral doen. Zelf zouden we het echter niet doen. Champagne is niet goedkoop en bij het maken hebben de wijnproducenten alles op alles gezet om een perfecte champagne voor je te maken.

Wanneer je die aanlengt met water (ijs) komt dat de smaak niet ten goede. Champagne drink je ideaal op 8-10 graden, en dat is natuurlijk al best goed gekoeld.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Deze champagne moet je met ijs drinken!

En toch… Een aantal jaren geleden deed de baas van de wijnmakers van het bekende huis Moët & Chandon iets ongelooflijks, waarover onder de concurrenten eerst nog schande werd gesproken. Hij creëerde een champagne speciaal voor de toevoeging van ijs.

De smaak van deze Moët & Chandon Imperial Ice is zo intens dat deze juist wat ijs (water) nodig heeft om uit te balanceren. Om precies te zijn drie klonten per glas. Op deze manier kun je je champagne nog verkoelender drinken zonder dat er smaak verkoren gaat.

Je begrijpt het inmiddels vast al: hoewel er in begin schande werd gesproken over dit idee, hebben inmiddels veel meer merken een speciale ijs-champagne.

Cocktails met champagne

De speciale ijs-champagnes worden gedronken in grote wijnglazen. Er zijn speciale glazen voor, maar je kunt ook rodewijnglazen gebruiken of gintonicglazen. Lekker is het ook om een aardbei of wat bessen aan het glas toe te voegen. Dat staat overigens ook erg zomers en chic.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!