
Mag ik champagne met ijs drinken? “Non”, zou het korte antwoord zijn van Franse wijnmakers. Champagne (of wijn) mixen met water – ook al is het in de vorm van ijs – verpest de smaak en is een doodzonde. En toch …
Lees verder na de advertentie
Doe lekker wat je wil
Ten eerste zouden wij zeggen: doe lekker wat je wil. Als jij je champagne met ijs wil aanvullen op een warme zomerdag, moet je dat vooral doen. Zelf zouden we het echter niet doen. Champagne is niet goedkoop en bij het maken hebben de wijnproducenten alles op alles gezet om een perfecte champagne voor je te maken.
Wanneer je die aanlengt met water (ijs) komt dat de smaak niet ten goede. Champagne drink je ideaal op 8-10 graden, en dat is natuurlijk al best goed gekoeld.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Deze champagne moet je met ijs drinken!
En toch… Een aantal jaren geleden deed de baas van de wijnmakers van het bekende huis Moët & Chandon iets ongelooflijks, waarover onder de concurrenten eerst nog schande werd gesproken. Hij creëerde een champagne speciaal voor de toevoeging van ijs.
De smaak van deze Moët & Chandon Imperial Ice is zo intens dat deze juist wat ijs (water) nodig heeft om uit te balanceren. Om precies te zijn drie klonten per glas. Op deze manier kun je je champagne nog verkoelender drinken zonder dat er smaak verkoren gaat.
Je begrijpt het inmiddels vast al: hoewel er in begin schande werd gesproken over dit idee, hebben inmiddels veel meer merken een speciale ijs-champagne.
Cocktails met champagne
De speciale ijs-champagnes worden gedronken in grote wijnglazen. Er zijn speciale glazen voor, maar je kunt ook rodewijnglazen gebruiken of gintonicglazen. Lekker is het ook om een aardbei of wat bessen aan het glas toe te voegen. Dat staat overigens ook erg zomers en chic.
Onze tips

3x recepten om te bakken met champagne

De perfecte wijn voor bij de borrel

Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?

Hoe wordt champagne gemaakt: waarom is het zo duur, en het kan ook goedkoper?

Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?

Waarom staat er geen jaartal op een fles champagne?

Wat is het verschil tussen champagne, cava en prosecco?

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat
Redactie