Pavlova met gegrilde perzik en mascarponeroom
Gemiddeld
ca. 2 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng voor de gegrilde perziken de witte wijn, de moscato-azijn en de basterdsuiker zachtjes in een steelpan aan de kook tot de suiker is opgelost. Doe de perziken in een kom en giet het hete wijnmengsel eroverheen. Dek de kom af en laat de perziken ca. 4 uur marineren.
Verwarm de oven voor (150°C / hetelucht: 130°C). Klop voor de pavlova de eiwitten in een vetvrije kom met een handmixer licht en luchtig. Voeg al kloppend steeds 1 el van de suiker toe tot je witte, glanzende pieken hebt. Klop het maïsmeel en de wittewijnazijn er zorgvuldig doorheen.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in een cirkel van ca. 28 cm Ø. Zorg dat de randen hoger zijn dan het midden. Zet de pavlova in de oven en verlaag de oventemperatuur direct (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Bak ca. 1 uur en 50 minuten. Zet de oven uit en open de oven op een kier. Laat de pavlova in de oven ca. 1 uur afkoelen. Haal de pavlova uit de oven en laat buiten de oven volledig afkoelen.
Giet het perziksap door een fijne zeef in een pan. Giet de perziken af en vang de marinade op. Verhit het perziksap samen met de rum en 100 ml van de perzikmarinade en kook op middelhoog vuur in tot een siroop. Leg de afgekoelde pavlova op een platte schaal. Klop voor de mascarponeroom de mascarpone, de suiker en de slagroom met een handmixer tot zachte pieken.
Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bak de perziken 1-2 minuten met de snijkant naar beneden in de grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben. Verdeel de mascarponeroom over de pavlova en verdeel de perziken eroverheen. Besprenkel met de perziksiroop en garneer met de verse munt en het verse basilicum. Serveer de pavlova direct.