Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zoete recepten met verse kruiden: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Minipavlova’s met bramen, honing en munt

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 55 minuten wachttijdca. 1 u. en 55 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Klop de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer licht en luchtig. Voeg de suiker al kloppend eetlepel voor eetlepel toe tot je witte, glanzende pieken hebt. Klop de maizena en de wittewijnazijn erdoorheen zodat ze gelijkmatig zijn verdeeld.

  2. Verdeel het eiwitmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in 6 cirkels van ca. 12 cm Ø. Zorg dat de randen hoger zijn dan het midden. Zet de pavlova’s in de oven en verlaag de oventemperatuur direct (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Bak ca. 1 uur en 10 minuten. Zet de oven uit en open de oven op een kier. Laat de pavlova’s in de oven ca. 1 uur afkoelen. Haal de pavlova’s uit de oven en laat buiten de oven volledig afkoelen.

  3. Klop de slagroom lobbig, eventueel kun je naar smaak suiker toevoegen. Omdat de pavlova zoet is en er nog honing op komt is dit niet per se nodig. Tik evt. een deuk in het midden van de pavlova’s en schep er een flinke lepel van de room op. Maak af met verse bramen, heel veel muntblaadjes en druppel er de honing overheen. Bestrooi met geroosterd amandelschaafsel.

Per portie: 356 kcal | 43 g koolhydraten | 5 g eiwit | 18 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)