Zoete recepten met verse kruiden

Dat verse munt en chocolade erg goed bij elkaar passen wist je waarschijnlijk al, maar wat dacht je van andere zoete recepten met verse kruiden? Zo smaken tijm en rozemarijn heerlijk in versgebakken koekjes, maak je de lekkerste sorbet met basilicum en smaakt klassieke custard nog lekkerder met wat verse dragon. Nieuwsgierig? Probeer dan eens een van deze vier recepten.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tijm-rozemarijnkoekjes

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig om je keuken te vullen met de geur van versgebakken koekjes. Tijm en rozemarijn passen erg goed bij zoete smaken. Heb je nog wat takjes verse tijm of rozemarijn over? Maak dan eens dit heerlijke recept.

> naar het recept: tijm-rozemarijnkoekjes

Tijm-rozemarijnkoekjes

Dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

Klassieke custard kun je gebruiken voor diverse zoete recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van crème brûlée of in een taart? Het liefst lepelen we de hele pan uit. Met dit recept maak je hét perfecte dessert met custard. Voeg wat dragon toe, marineer verse aardbeien en serveer het toetje met lange vingers. Succes gegarandeerd!

> naar het recept: dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

Zoete recepten met verse kruiden: dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

Zoete recepten met verse kruiden:

Frambozensorbet met basilicum en rosé champagne

Hou je van wat verfrissing tijdens het warme weer? Maak dan eens deze frambozensorbet met verse basilicum. Zomerse smaken in de vorm van een fruitige sorbet.

> naar het recept: frambozensorbet met basilicum en rosé champagne

zoete kruiden bakken

Minipavlova’s met bramen, honing en munt

Zeker als de bramen overal langs de kant van de weg groeien is dit een ideaal dessert om op tafel te zetten. Gebruik kersverse bramen, rijke bloemenhoning en verse munt (liefst uit eigen tuin natuurlijk) om deze minipavlova’s op tafel te toveren.

> naar het recept: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Zoete recepten met verse kruiden: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Lees ook: