Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zoete recepten met verse kruiden: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Zoet & lekker fris: 4x zoete recepten met verse kruiden

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Heb je een overschot aan verse kruiden? Verwerk ze ook eens in deze zoete desserts, voor een fris accent. Succes gegarandeerd!

Zoete recepten met verse kruiden

Dat verse munt en chocolade erg goed bij elkaar passen wist je waarschijnlijk al, maar wat dacht je van andere zoete recepten met verse kruiden? Zo smaken rijm en rozemarijn heerlijk in versgebakken koekjes, maak je de lekkerste sorbet met basilicum en smaakt klassieke custard ook nóg lekkerder met wat verse dragon. Nieuwsgierig? Probeer dan eens één van deze vier heerlijke recepten met verse kruiden.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & handigste tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tijm-rozemarijnkoekjes

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig om je keuken te vullen met de geur van versgebakken koekjes. Tijm en rozemarijn passen erg goed bij zoete smaken. Heb je nog wat takjes verse tijm of ook rozemarijn over? Maak dan eens dit heerlijke recept.

> naar het recept: tijm-rozemarijnkoekjes

Tijm-rozemarijnkoekjes

Dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

Klassieke custard kun je gebruiken voor diverse zoete recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van crème brûlée, of in een taart? Het liefst lepelen we de hele pan uit. Met dit recept maak je hét perfecte dessert met custard. Voeg wat dragon toe, marineer verse aardbeien en serveer het toetje met lange vingers. Succes gegarandeerd!

> naar het recept: dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

Zoete recepten met verse kruiden: dragoncustard met lange vingers en gemarineerde aardbeien

Zoete recepten met verse kruiden:

Frambozensorbet met basilicum en rosé champagne

Hou je ook van wat verfrissing tijdens het warme weer? Maak dan eens deze frambozensorbet met verse basilicum. Zomerse smaken in de vorm van een fruitige sorbet, dat moet wel lekker zijn!

> naar het recept: frambozensorbet met basilicum en rosé champagne

zoete kruiden bakken

Minipavlova’s met bramen, honing en munt

Zeker als de bramen overal langs de kant van de weg groeien is dit een ideaal dessert om op tafel te zetten. Gebruik kersverse bramen, rijke bloemenhoning en verse munt (liefst uit eigen tuin natuurlijk) om deze minipavlova’s op tafel te toveren.

> naar het recept: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Zoete recepten met verse kruiden: minipavlova’s met bramen, honing en munt

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!